Udland

Vrede spaniere går på gaden: Nu er det nok

Madrids gader er lørdag fyldt op med demonstranter, der protesterer mod regeringens nedskæringsplaner.

Vrede spaniere går på gaden: Nu er det nok

Flere tusinder spaniere demonstrerer lørdag i Madrid mod besparelser og skattestigninger i det kriseramte, sydeuropæiske euroland, der er lammet af rekordhøj arbejdsløshed og recession.

Hovedstadens centrale Plaza Colena er pakket med lærere, sygeplejersker og socialarbejdere dagen efter, at den konservative spanske regering meddelte, at den vil præsentere nye økonomiske reformer i slutningen af september.

- Der er ikke et område inden for min branche, som ikke er blevet ramt af besparelser, siger den 52-årige læge Jorge, der kommet hele vejen fra Valencia.

- Det betyder en kraftig nedgang i den service, vi giver til patienterne. Det er simpelthen forfærdeligt, tilføjer han.

De nye nedskæringer er det først skridt i et økonomisk program, som Spanien er tvunget til at implementere, så landet kan modtage en gigantisk hjælpepakke fra de andre eurolande og Den Europæiske Centralbank, ECB.

De mange demonstranter synger og lytter til taler. Nogle vifter med bannere, hvorpå der står "Så er det nok" og "De sænker landet". Flere af dem udtrykker bekymring for deres børns fremtid i et land, hvor én ud af fire står uden arbejde.

- Vi er tilbage i 1950'erne, hvor spaniere blev nødt til at tage til Tyskland for at finde arbejde, siger den 50-årige lærer Adelaida Liviano.

Til trods for at Spanien så sent som i juli meddelte, at der ville komme besparelser for 56 milliarder euro, så vurderer mange analytikere, at det kun er et spørgsmål om tid, før Spanien igen skal have hjælp fra det internationale samfund til at reducere landets gæld.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.