Vrede tyve forfulgte butiksejere

To mænd blev forstyrret i indbrud i kiosk i Blokhus af ejerne og blev så vrede, at kioskejerne måtte flygte

Michael Krause (tv), forpagter af Blokhus Strandkiosk, besigtiger sammen med kriminalassistent Ove Hjermitslev fra Hjørring Politi skaderne på sin bil efter nattens biljagt gennem Blokhus. Foto: Claus Søndberg.

Michael Krause (tv), forpagter af Blokhus Strandkiosk, besigtiger sammen med kriminalassistent Ove Hjermitslev fra Hjørring Politi skaderne på sin bil efter nattens biljagt gennem Blokhus. Foto: Claus Søndberg.

BLOKHUS:Et mindre indbrud for at få lidt mad og drikke hos Blokhus Strandkiosk udviklede sig natten til mandag til røveri og biljagt. Klokken 03.12 vækkede alarmen ejerne af Strandkiosken i Blokhus, der skyndte sig hen til deres butik. Da de nåede frem, sad der en maskeret mand i en lysegrøn, ældre VW Golf foran kiosken, og en anden maskeret mand kom løbende ud fra kiosken og ind i bilen. - Vi havde nok regnet med, at de ville stikke af, så snart de så os, fortæller ejeren af Strandkiosken, Michael Krause. Men det gjorde røverne ikke - tværtimod. Røveren på passagersædet kom ud af bilen og løb med en donkraft i hånden truende hen mod Krauses bil. - Det var virkelig ubehageligt, vi havde slet ikke skænket det en tanke, at det var to hætteklædte mænd, der var ved at bryde ind i vores kiosk. Og vi havde da slet ikke troet, at de ville true os, fortæller Michael Krause. For at undvige røveren med donkraften bakkede Michael Krause og hans kone væk i deres bil. Men røverne gav ikke op. Den maskerede røver satte sig igen ind i bilen, og i stedet for at komme væk fra stedet, begyndte de at forfølge Krause parrets bil. Knuste sideruden Det lykkedes røverne at køre ind i højre side af bilen, hvilket resulterede i en bule og flere ridser. - Jeg tænkte mest på, hvordan vi kunne komme væk, fortæller kioskejeren, der ledte sin bil ind i Blokhus by. Røverne kørte efter og kom op på førersiden af bilen. Med nedrullet vindue og en hammer i hånden lykkedes det røveren på passagersædet at knuse sideruden i Michael Krauses bil. - Min kone var virkelig rystet. Jeg prøvede bare at forhindre ham i at ramme mig gennem vinduet, husker Michael Krause tilbage på aftenens episode. - Men jeg vidste også, at min bil var hurtigere end deres, og at vi nok skulle komme væk, uddyber han. Og ganske rigtigt. Den lysegrønne VW Golf sakkede bagefter og forsvandt i natten. Klokken 04.00 dukkede den lysegrønne varevogn op igen. Her fik politiet nemlig en melding om, at der var brudt en lysegrøn VW Golf i brand på en parkeringsplads på Manna Mosevej. Selvom bilen udbrændte totalt, er det mandag lykkes for Nordjyllands Politi at finde frem til bilens ejer. Den lysegrønne VW Golf var søndag aften efter klokken 18.00 stjålet fra Spindergården i Brønderslev. Nordjyllands Politi hører gerne på tlf. 114 fra vidner, der enten har overværet biltyveriet i Brønderslev, røveriet og biljagten i Blokhus eller den påsatte bilbrand på Manna Mosevej ved Brønderslev.