Vrejlev samles om lyset

Første søndag i advent - 27. november - synger menigheden julen ind i Hæstrup kirke klokken 19. Det er blevet en tradition, som hvert år trækker mange til. Privatfoto

Første søndag i advent - 27. november - synger menigheden julen ind i Hæstrup kirke klokken 19. Det er blevet en tradition, som hvert år trækker mange til. Privatfoto

Den første søndag i advent - 27. november - synger menigheden julen ind i Hæstrup kirke klokken 19. Det er blevet en tradition, som hvert år trækker mange til.

- Vi plejer at have næsten fuldt hus denne aften, som afsluttes med gløgg og æbleskiver, oplyser Inger Hansen, der er servicemedarbejder og kirketjener ved Vrejlev Kirke.

- Samtidig modtager vi lyset fra fødselskirken i Betlehem, som sendes ud i verden til glæde for alle.

Lyset ankommer til en næsten mørk kirke, hvor vi sidder og lytter til dejlig musik fra Lene og orglet. Spejderne kommer med lyset, og alle - som har lyst - er med til at tænde alterlysene og derefter lysene i bænkerækkerne hele vejen ned gennem kirken, så deltagerne til sidst sidder i en dejlig, varmt oplyst kirke. Lyset brænder hele aftenen og alle kan medbringe lys eller lygte og få Betlehemsflammen med hjem. Skulle man have glemt et lys eller en lygte, kan man for få kroner købe et lys i kirken.

Når lyset er tændt synger forsamlingen mange af de kendte og dejlige julesange og julesalmer, høre en god historie og nyde den meget smukke kirke. Efter en times tid er det tid til gløgg (eller sodavand) og lune æbleskiver og en god snak med venner, familie og naboer.

Betlehemslyset brænder i Vrejlev kirke helt frem til 1. juledag. Så man har mulighed for at få "en aflægger", hvis har glemt at få én med eller hvis man ikke kan deltage 27. november. Man skal blot henvende sig til kirkegårdens personale, der vil være behjælpelig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Omfattende strømsvigt mange steder i Nordjylland
Luk