Virksomhedsøkonomi

Wärtsila Danmark i stærk fremgang

Overskud trods flytning af hovedsæde fra Hirtshals til Nørresundby

Wärtsila Danmark i Nørresundby er nu meget tæt på igen at give overskud.

Wärtsila Danmark i Nørresundby er nu meget tæt på igen at give overskud.

NØRRESUNDBY:Efter et par år med underskud i størrelsesordenen 40-50 mio. kr. er Wärtsila Danmark, der servicerer motorer og propelsystemer til skibe, nu meget tæt på igen at få overskud.

Regnskabet for 2013, der blev offentliggjort onsdag, viser et underskud, der er skrumpet til 1,6 mio. kr. Det er opnået, selv om Wärtsila Danmark sidste år flyttede hovedkvarter fra Hirtshals til Nørresundby.

Den kraftige forbedring er opnået ved frasalg af blandt andet virksomhedens andel af Wärtsilas svenske aktiviteter. Også det tidligere domicil i Hirtshals er blevet solgt. Begge dele har medvirket til at reducere gælden og dermed fremtidige renteudgifter væsentligt.

Frasalgene har dog også betydet, at virksomhedens omsætning er faldet fra 273 mio. kr. til 259 mio. kr.

- Resultatet for 2013 er tilfredsstillende på kort sigt og giver grund til forsigtig optimisme. Vi har været meget igennem - værftsaktiviteterne i Hirtshals har ikke været lønsomme, og vi har måttet konkurrere hårdt på prisen under krisen. Men vi har hele tiden haft en klar strategi om tålmodigt at investere i lønsomhed på sigt. Det er nu lykkedes, og vi har positive forventninger til de kommende år, siger direktør Claus Vogel, der også kan glæde sig over, at selve driften i 2013 gav et overskud på 7,5 mio. kr.

Wärtsila Danmark har 80 medarbejdere i Nørresundby. Årsregnskabet omfatter ikke pumpefabrikken Wärtsila Svanehøj i Svenstrup, der har 130 medarbejdere. Begge er del af den finske Wärtsila-koncern med 19.000 ansatte.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst