Wärtsila flytter fra Hirtshals til Nørresundby

Flytningen er en konsekvens af, at værfts-aktiviteterne blev solgt fra sidste år

Adm. direktør Claus Vogel, Wärtsila Danmark: - Flytningen vil gøre det lettere at tiltrække kvalificeret arbejdskraft og bringe os tættere på både lufthavn og søsterfabrikken Wärtsilä Svanehøj i Svenstrup. <i>Hans Ravn</i>

Adm. direktør Claus Vogel, Wärtsila Danmark: - Flytningen vil gøre det lettere at tiltrække kvalificeret arbejdskraft og bringe os tættere på både lufthavn og søsterfabrikken Wärtsilä Svanehøj i Svenstrup. Hans Ravn

NØRRRESUNDBY/HIRTSHALS:Wärtsila Danmark A/S, der producerer motorer til skibe og offshore, flytter sit hovedsæde fra Hirtshals til Nørresundby på fredag. Flytningen er sidste led i en omstrukturering, der har stået på i to år.

Som led i omstruktureringen blev værfts-aktiviteterne i Hirtshals solgt fra sidste år. Derfor er der ikke længere så stor tilknytning til Hirtshals, hedder det i en pressemeddelelse fra Wärtsila Danmark, der også opregner en række positive grunde til flytningen:

Den nye lokation i Nørresundby vil i højere grad muliggøre tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft fra større dele af landet, ligesom adgangen til lufthavnen og internationale muligheder styrkes. Derudover vil forbindelsen til Wärtsilä Danmarks søsterselskab, det nyindkøbte Wärtsilä Svanehøj i Svenstrup, blive styrket, hedder det i pressemeddelelsen.

Wärtsila Danmarks nye hovedkontor får adresse på Kystvejen 100 i Nørresundby. Salgskontoret forbliver i København.

Virksomheden har i alt 90 ansatte i Danmark. Dertil kommer 130 medarbejdere på Wärtsila Svanehøj, der producerer pumper.

- Vi er kommet styrket ud af vores omstrukturering på trods af, at vi har afviklet vores værftsaktiviteter samt andre forretningsområder, udtaler Claus Vogel, adm. direktør i Danmark.

Wärtsila Danmark har en stribe nybygninger på vej, herunder energibesparende dual-fuel motorer til en ny Samsøfærge.

Wärtsila Danmark og Wärtsilä Svanehøj har en samlet årlig omsætning i Danmark på ca. en halv milliard kroner. Wärtsila-koncernen har hovedsæde i Finland og har 18.900 medarbejdere globalt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.