Wada er i chok over dopingafsløring i atletik

Det Internationale Dopingagentur er rystet over dokumentar om påstået omfattende dopingproblemer i atletik.

Lørdag afslørede den tyske tv-station ARD og den britiske avis Sunday Times, at de havde fået adgang til mere end 12.000 dopingprøver fra samlet set 5000 forskellige atletikudøvere, og at flere af disse antydede mistænkelige og unormale værdier.

Hos det Det Internationale Dopingagentur (Wada) er man rystet over afsløringerne, som nu skal tjekkes grundigt.

- Wada er chokeret over disse nye beskyldninger, der er blevet fremsat af ARD, som igen vil ryste troen på en ren atletiksport verden rundt, siger Craig Reedie, Wadas præsident, i en pressemeddelelse.

- Grundet ophavet til disse beskyldninger, som er en udvidelse af dem, ARD rejste i december 2014 i en dokumentar, vil disse (beskyldningerne, red.) straks blive videregivet til Wadas uafhængige kommission til yderligere efterforskning.

Resultaterne af de mange tusinde dopingprøver er angiveligt blevet lækket fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF), og Wada er klar til at straffe eventuelle syndere, der skulle tælle adskillige VM- og OL-medaljetagere.

- Disse beskyldninger kræver grundig kontrol for at efterprøve, om der rent faktisk har været svigt under de internationale antidopingregler. Og i så fald, hvad skal Wada og andre myndigheder gøre.

- Som altid er Wada forpligtet til at gøre, hvad der er nødvendigt for at sikre en sport for verdens rene atletikudøvere, lyder det fra Craig Reedie.

Hver tredje medalje, der i perioden 2001 til 2012 er blevet uddelt i atletikkens udholdenhedsdiscipliner ved VM og OL, blev vundet af atleter, der har afleveret "mistænkelige" blodprøver, antyder dokumentaren fra ARD.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.