Wada undersøger dopinganklager mod russisk svømning

Wada vil beslutte, om en omfattende efterforskning af doping blandt russiske svømmere skal sættes i værk.

RUSSIA-DOPING-POLITICS-SWIM-RUS-EFIMOVA-FILES Foto: Scanpix/Alexander Nemenov

RUSSIA-DOPING-POLITICS-SWIM-RUS-EFIMOVA-FILES Foto: Scanpix/Alexander Nemenov

Det International Antidopingagentur (Wada) kan igen blive sat på et omfattende arbejde forårsaget af russiske topatleter.

Onsdag hævdede den engelske avis The Times, at systematisk doping har fundet sted inden for russisk svømning, og Wada tager anklagerne aldeles seriøst.

Ikke mindst i kølvandet på at Wada i en rapport har afsløret systematisk brug af doping blandt atletikudøvere i Rusland.

Nu vil Wada kigge nærmere på anklagerne mod russisk svømning og derudfra afgøre, om man vil åbne en tilsvarende omfattende efterforskning lig den, man satte i værk i forbindelse med russisk atletik.

- Der er ingen tvivl om, at de urovækkende påstande om systematisk doping bør granskes, siger Craig Reedie, der er præsident i Wada.

- Informationen og beviserne, vi indhenter, skal danne grundlaget for, hvilke slags undersøgelser der er nødvendige i det videre forløb, fortsætter han.

Ifølge The Times er der med stor sandsynlighed en sammenhæng mellem den angiveligt systematiske brug af doping i både svømning og atletik.

Avisen skriver, at lægen Sergej Portugalov, der har forsynet atletikudøvere med forbudte stoffer, også står bag de ufine metoder blandt svømmerne. Han skulle efter sigende have forsøgt at implementere samme dopingregime i de to sportsgrene.

Ifølge nyhedsbureauet R-Sports benægter Det Russiske Svømmeforbund onsdag forlydender om, at det har skjult udøvernes positive dopingtest.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.