Wales-succes inspirerer Island inden kvartfinalebrag

Islands anfører er begejstret for Wales' EM-succes og ser store ligheder med sit eget hold.

Aron Gunnarsson Foto: Scanpix/Handout

Aron Gunnarsson Foto: Scanpix/Handout

Island er - igen - stærkt undertippet, når sensationsholdet søndag aften løber på banen til EM-kvartfinale mod de franske værter, men islændingene fik fredag serveret en opskrift på, hvordan et lille land tager fusen på eksperterne og spiller sig blandt de sidste fire.

Wales' sejr over Belgien var ikke blot en stor overraskelse, den var også kilde til inspiration for islændingene, siger holdets kaptajn, Aron Gunnarsson.

- Inden turneringen var Wales ikke favorit til at komme så langt, og det var vi heller ikke. Det er en fornøjelse at se, og Wales er et hold, man skal regne med. De har en god trup, et godt hold og et stærkt sammenhold.

- De viser stor vilje og har en god indstilling til at gå efter sejren, og det er noget, vi helt afgjort kan lære af. I mine øjne er vores hold meget lig deres, siger Gunnarsson på et pressemøde i Paris inden søndagslaget på Stade de France.

Franskmændene havde formentlig forventet en anden modstander i en EM-kvartfinale, og hjemmeholdet har alt at tabe mod opkomlingene fra nord.

Men træner Didier Deschamps forsikrer, at "Les Bleus" ikke tager let på opgaven, selv om holdet på papiret er klar favorit.

- Spillerne ved, at det ikke er tilfældigt, at Island er kommet så langt. De er her, fordi de har fortjent det og har kvalitet på holdet.

Samme toner kommer fra målmand og anfører Hugo Lloris:

- Vi behøvede ikke Wales til at minde os om, at man skal være på vagt mod alle modstandere i denne turnering. Der har været overraskelser lige fra starten, siger Lloris.

De to nationer har mødt hinanden på fodboldbanen 11 gange tidligere. Frankrig har vundet otte kampe, mens tre er endt uafgjort.

Seneste møde var en testkamp i 2012, hvor Frankrig vandt 3-2, efter at Birkir Bjarnason og Kolbeinn Sigthorsson ellers havde bragt islændingene foran 2-0 i første halvleg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.