Wammen: Forsvaret skal være økologisk

Det er ikke kun uniformerne, der skal være grønne. Nu kræver forsvaret økologisk landbrug af forpagterne.

Fremtidige forpagtere af Forsvarsministeriets landbrugsarealer skal have økologisk certificering.

Det kræver forsvaret nu, og det er sund fornuft, mener forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- Som en stor dansk arbejdsplads har forsvaret muligheden for at gå forrest, når det gælder grøn omstilling. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu stiller klare krav til økologi også hos vores forpagtere af landbrugsarealerne, siger Nicolai Wammen.

Omlægningen af Forsvarsministeriets landbrugsarealer til økologisk drift bidrager med en forøgelse på cirka en procent i forhold til det samlede økologiske landbrugsareal i Danmark.

- Frem til 2017 har vi afsat 100 millioner kroner til initiativer, der skal styrke grønne investeringer og udviklingsprojekter i Danmark.

- Lige nu har vi over 20.000 kvadratmeter solcelleanlæg på forsvarets kaserner, ligesom vi arbejder på at miljø- og energioptimere vores lejre i missionsområderne rundt omkring i verden.

Det er forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, der forvalter Forsvarsministeriets landbrugsarealer, og her har man fra 1. april 2015 bortforpagtet de første arealer til certificeret økologisk drift.

I øjeblikket drives cirka 20 procent af landbrugsarealerne økologisk certificeret, mens omkring 60 procent drives helt uden brug af pesticider og gødning.

- Vi forventer, at samtlige 2250 hektar bortforpagtede arealer er økologisk drevet i 2020, når de sidste nuværende fem-årige forpagtningskontrakter udløber, siger Boie Skov Frederiksen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i en pressemeddelelse.

- Med kravet om økologi bidrager vi til regeringens 2020-målsætning om en fordobling af det økologiske areal.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.