Wammen takker det franske folk for støtte efter angreb

Fransk indenrigsminister besøger fransk ambassade i København, hvor danskere lagde blomster efter Hebdo-angreb

Danskerne og franskmændene står sammen, lyder det fra forsvarsminister Nicolai Wammen (S) søndag eftermiddag ved et pressemøde på den franske ambassade i København.

Udtalelserne falder efter weekendens angreb, hvor en nu omkommet gerningsmand dræbte to mænd og sårede flere betjente.

Flere sammenligner hændelserne med terrorangrebet for omkring en måned siden i Paris, da to islamistiske brødre angreb det franske satiremagasin Charlie Hebdo og dræbte 12 personer.

I sympati lagde danskere dengang blomster foran den franske ambassade, som den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, søndag besøger sammen med Nicolai Wammen, der takker for den franske støtte.

- Danskere kom til denne ambassade for at vise solidaritet, og blomster blev lagt foran denne ambassade.

- I dag er du kommet på vegne af det franske folk og har lagt blomster her i København. Vi byder dig velkommen og sætter pris på, at du har taget dig tid til at komme, min ven, siger Nicolai Wammen henvendt til Cazeneuve.

Den franske indenrigsminister fastslår, at der består et dybt venskab mellem Frankrig og Danmark.

- De stærke bånd styrker solidariteten og kampen for frihed og tolerance mellem vore lande, siger Cazeneuve og understreger, at EU vil finde nye og udvikle eksisterende instrumenter til at bekæmpe terrorisme.

Han nævner også de mange danskere, som i januar lagde blomster ved den franske ambassade.

Ministeren minder også om den danske deltagelse i en kæmpemæssig fredsmarch i Paris i januar, hvor Frankrig og resten af verden mindedes ofrene for angrebet på Charlie Hebdo og drabene på en politikvinde og fire gidsler i et jødisk supermarked.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Wammen var blandt de danskere, som deltog i marchen i Paris, hvor over en million gik med.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.