Wammen til EU-fest i Kroatien: En bevægende aften

Kroatien er optaget i EU, og den danske europaminister var med til den historiske aften i Zagreb.

Wammen til EU-fest i Kroatien: En bevægende aften

Der er folkefest i den kroatiske hovedstad Zagreb, efter at landet ved midnatstid blev det 28. medlem af EU.

Den danske europaminister, Nicolai Wammen (S), deltager natten mandag i festlighederne på den centrale plads i byen, hvor masser af mennesker er samlet for at markere den historiske EU-billet. Og stemningen er helt speciel, lyder det.

- Der er en stor glæde og stolthed. Tusindvis af mennesker står og vifter med det kroatiske flag og blå flag med gule stjerner på, og de har klappet mere af taler om EU, end man har set andre steder, siger Nicolai Wammen til Ritzau.

Kroatien søgte om EU-medlemskab i 2003, og siden har landet forsøgt at blive en del af det europæiske fællesskab.

- Kroatien er jo et ungt land, som i 10 år har arbejdet målrettet på at blive medlem af EU. I dag er det blevet til virkelighed. Der er ingen fribilletter, når det gælder EU-medlemskab, og det skal der heller ikke være, siger Nicolai Wammen.

- Derfor har Kroatien lavet en række svære, men nødvendige reformer for at blive klar. Det er et historisk øjeblik, som mange kroater tydeligvis har ventet på. Nu føler de sig som en del af den europæiske familie med rettigheder og pligter, tilføjer han.

Flere EU-personligheder var også med til festen i Zagreb. Blandt andet EU's præsident, Herman Van Rompuy, og kommissionsformand José Manuel Barroso, fortæller Nicolai Wammen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.