Waterfront: Tidligere minister var muldvarp for DSB

Danske embedsmænd er loyale, siger trafikordfører, der ikke har fantasi til at tro, at der er muldvarp.

Waterfront: Tidligere minister var muldvarp for DSB

En tidligere minister skaffede gennem pr-bureauet Waterfront i al hemmelighed oplysninger til DSB om regeringens forhandlinger om den nu kuldsejlede betalingsring i København.

Oplysningerne kaster skygger over den tidligere regering.

- Det er en alvorlig anklage, og den skal afdækkes. Det kan ikke hænge i luften. Ingen er mere interesseret i, at det bliver afkræftet, end vi er, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Undersøgelsen, der skal kulegrave samarbejdet mellem Waterfront og DSB, ventes færdig 15. marts.

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at der er en muldvarp, og at embedsmænd i Finansministeriet skulle have medvirket. Danske embedsmænd er loyale over for den til enhver siddende regering, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han mener, at direktør i Waterfront Lars Poulsen har pralet lidt mere end godt er.

Betragtninger han deler med SF's trafikordfører Anne Baastrup ifølge Jyllands-Posten.

Enhedslisten mener, at anklagen er så alvorlig, at regeringen med det samme skal undersøge, hvem den tidligere minister kan være, og hvilke informationer der er givet til først Waterfront og dernæst DSB.

Men det afviser Kristian Pihl Lorentzen.

- Der kører en storstilet undersøgelse, og der er ikke behov for yderligere undersøgelser. Regeringen har bekræftet, at hele undersøgelsen bliver lagt frem, siger han.

Oplysningerne kom fra Finansministeriet og skulle bruges til at sætte DSB i en favorabel forhandlingsposition, inden betalingsringen faldt til jorden i februar sidste år.

Det fremgår ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag af en mail, som direktør i Waterfront Lars Poulsen sendte til to underdirektører i DSB i januar 2012.

I mailen fra Lars Poulsen står der intet om, hvem muldvarpen var.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.