Wawrinka skal klare tennissportens største udfordring

Stanislas Wawrinka er ikke i tvivl om, at der venter ham en kæmpe opgave mod gruskongen Rafael Nadal.

TENNIS-FRA-OPEN-MEN Foto: Scanpix/Gabriel Bouys

TENNIS-FRA-OPEN-MEN Foto: Scanpix/Gabriel Bouys

Søndag står den på herresinglefinale ved grand slam-turneringen French Open. Og der er lagt op til et brag af en kamp mellem turneringens to mest velspillende aktører.

Hverken Stanislas Wawrinka eller Rafael Nadal havde afgivet et eneste sæt på vejen til semifinalen, hvor spanieren fortsatte de takter, mens Wawrinka måtte bruge fem sæt til at nedkæmpe verdensetter Andy Murray.

Med triumfen på Roland Garros i 2015 er schweizeren den seneste af de to finalister, som har triumferet i French Open, men genopstande Nadal har ikke færre end ni titler fra turneringen.

Fra 2005 til 2014 vandt Nadal turneringen ni gange på ti år, og spanieren, som er kommet igennem en skadesperiode og formkrise, er en levende legende på det røde underlag.

Derfor ved Wawrinka også godt, hvad der venter ham.

- At spille mod Rafa på grus i French Open i en finale er nok den største udfordring, du kan få i tennis, siger schweizeren ifølge AFP.

- Han er den bedste grusspiller nogensinde. Han jagter sin tiende titel på Roland Garros. Det er virkelig imponerende og meget svært.

Spanierens cv i turneringen lyder på vanvittige 78 sejre og blot to nederlag gennem tiden.

I år har Nadal blot afgivet 29 partier i de seks kampe på vejen til finalen, ligesom han kun har tabt en enkelt kamp på grus i år.

Med andre ord er den 31-årige spanier i skræmmende form, og Wawrinka ved godt, hvad der kræves af ham - men han er fortrøstningsfuld.

- Jeg er nødt til at spille mit bedste tennis. Men igen, det har jeg også gjort på det seneste, så vi må se, hvad der sker søndag, siger schweizeren.

Med sine 32 år er han den ældste French Open-finalist i herresingle i 44 år, og statistikken mod Nadal er imod ham.

Nadal har vundet 15 af 18 opgør mellem de to spillere, og kun én gang i seks møder på grus har Wawrinka trukket det længste strå.

Til gengæld har schweizeren aldrig tabt en grand slam-finale. I tre forsøg er det blevet til tre sejre, blandt andet over netop Nadal ved Australian Open i 2014.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.