Weekend for trolde-nørder Samlemani: Samlere fra hele verden mødte i weekenden i Gjøl-troldens fødeby

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GJØL:Der var Gjøl-trolde i alle afskygninger og fans fra store dele af verden til stede, da Troll Convention fredag blev skudt i gang på Gjøl.

Udenlandske stemmer fra otte nationer blandede sig med de mere lokale.

En del kom for at handle eller få deres effekter vur- deret, og der blev gjort store og små handler rundt om i boderne.

Blandt andet gik seks små trolde til 3000 kroner.

Søren Petersen er en af arrangørerne, og han kunne konstatere, at interessen for den lille trold med det store hår stadig er stor i 2016.

- Men formålet med Troll Convention er jo også at vise, at Thomas Dam var meget mere end trolde, men også arbejdede i både træ og sten, sagde Søren Petersen.

Cheryl Gafforiny fra Las Vegas har været fan af den spøjse lille trold, siden hun var 13 år. Her fandt hendes far en snavset en af slagsen, der var gravet ned i jorden. Den fik Cheryl, og så var hun solgt.

- Jeg var her også sidste år, og jeg er meget begejstret for Gjøl-troldens hjemegn, sagde hun.

Også Kaj Jørgensen fra Egense har samlet i mange år. Nu er det imidlertid slut, og han er til Troll Convention for at sælge af sin anseelige samling på over 1400 trolde.

- Min kone og jeg har samlet i 35 år, men nu er vi blevet pensionister, og så synes vi ikke helt, vi har pengene til at fortsætte, sagde han.

Samlingens ældste trold er fra 1960, og troldene har fulgt ham altid. Ikke mindst, når han har været på arbejde som chauffør i blandet andet Arman.

- Hvis jeg har en dårlig dag, så hjælper det at kigge en trold i øjnene, smilede han og fortsatte.

- Jeg bliver aldrig færdig med at studere deres forskellige udtryk og jeg er helt sikker på, at det er på grund af sådan en trold, at jeg aldrig har haft en ulykke selvom jeg har kørt tusindvis af kilometer i min lastbil, sagde han.

I dag lørdag er der åbent i boderne, og filmen ”Troldebrylluppet” fra 1973 bliver vidst, og filmens skaber, Jørn Walsøe fortæller om filmens tilblivelse.

Udstillingen fortsætter også søndag med workshops, foredrag med troldesam- lere. Hele overskuddet fra udstillingen går til hjælp til opførelsen af et troldemu- seum i den gamle trolde- fabrik i Gjøl by.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.