Wenger før derby: Det kan blive en fantastisk kamp

Arsène Wenger står i spidsen for Arsenal for 700. gang, når de på lørdag besøger lokalrivalerne Tottenham.

Lokalderbyer er noget helt specielt i fodboldens verden, og lørdagens "North London Derby" på White Hart Lane mellem Tottenham og Arsenal er ingen undtagelse.

Rivaliseringen mellem de to klubber fra det nordlige London går længere end 100 år tilbage, og det er årets vigtigste kamp for holdenes fans.

Det bliver Arsène Wengers kamp nummer 700 i Premier League, og hans opgør nummer 45 mod Tottenham som manager for Arsenal, så man kunne forestille sig, at han snart havde vænnet sig til rivaliseringen med naboklubben.

Men nu, hvor der kun er to point der deler holdene, tror manageren på, at det bliver et endnu mere intenst opgør, end det plejer.

- Selvfølgelig bliver dette derby noget specielt, for begge hold kæmper hårdt for at holde sig til i toppen af ligaen. Det kan blive en fantastisk kamp, siger franskmanden til Arsenals hjemmeside.

Belgieren Jan Vertonghen er i gang med sin tredje sæson i Tottenham og er begyndt at forstå vigtigheden af kampene mod Arsenal.

- Jo længere tid du er i klubben, jo mere går det op for dig, hvad denne kamp betyder for fansene. Du finder ud af, hvor vigtig den er, og så vil du vinde den endnu mere, siger han til Tottenhams hjemmeside.

Arsenal har fem sejre på stribe og er inde i en god stime. De må dog undvære profilen Alexis Sánchez som er ude med en forstrækning, men til gengæld har angriberen Danny Welbeck meldt sig klar for første gang i 2015.

Tottenham har ikke været helt så godt kørende som Arsenal, men har også klaret sig udmærket. Ikke mindst på grund af en storspillende Christian Eriksen, som er gået hen og blevet en publikumsdarling på White Hart Lane.

Kampen spilles på lørdag kl. 13.45.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.