West Ham er under lup efter antisemitisme

Det engelske fodboldforbund FA har indledt en undersøgelse, efter West Ham-fans kom med antisemitiske tilråb.

West Ham er under lup efter antisemitisme

Søndagens Premier League-kamp mellem West Ham og Tottenham har fået et alvorligt efterspil.

Mandag meddelte det engelske fodboldforbund FA, at forbundet har sat en undersøgelse i gang, efter at West Ham-fans kom med antisemitiske tilråb under kampen.

West Ham-supporterne ytrede antisemitiske tilråb mod Tottenham-fansene. En gruppe tilhængere sang om Adolf Hitler og provokerede med at hvisle. Det skulle lyde, som da jøderne blev gasset under Anden Verdenskrig.

Derudover blev Tottenham-tilhængerne, som er kendt for at have en tæt tilknytning til det jødiske samfund, mobbet efter sidste uges knivoverfald i forbindelse med en Europa League-kamp mod Lazio.

En Tottenham-supporter blev torsdag stukket med en kniv og alvorligt kvæstet. Det var tilsyneladende et antisemitisk angreb fra italienske hooliganer i Rom, hvor en hård kerne er kendt for at være fascistiske.

West Hams fans skulle derfor blandt andet have sunget "Viva Lazio", "Kan vi stikke jer hver uge" og "Adolf Hitler - han kommer efter jer".

Mandag sagde en talsmand for FA, at de vil efterforske søndagens hændelser.

- Vi har kontaktet begge klubber og vil fortsætte med at arbejde med dette de nærmeste dage, hedder det i udtalelsen.

Klubledelsen i West Ham straffede mandag en sæsonkortholder med karantæne, og klubben varsler, at den vil straffe alle personer, som stod bag hetzen. Livsvarig karantæne er blandt tiltagene, som klubben overvejer.

- West Ham er i kontakt med Tottenham Hotspur og vil hjælpe med at undersøge adfærden fra en lille gruppe af fans, som angiveligt kom med upassende tilråb under søndagens kamp på White Hart Lane, lyder det fra West Ham.

Engelsk politi arresterede to West Ham-tilhængere i forbindelse med kampen, som Tottenham vandt 3-1.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.