Westermann valgt til ny næstformand i SF

Peter Westermann er valgt til ny næstformand i SF efter Mattias Tesfaye, der selv har trukket sig fra posten.

Westermann valgt til ny næstformand i SF

Peter Westermann er valgt til ny næstformand i SF. Han afløser Mattias Tesfaye, der selv har trukket sig.

Den nye næstformand, der er 27 år, blev enstemmigt valgt på et landsledelsesmøde torsdag uden modkandidater.

- Det er jeg da rigtig glad for. Jeg glæder mig ufattelig meget til at komme i gang med arbejdet, siger han.

Peter Westermann anses for at være en del af SF's venstrefløj, og han spillede en hovedrolle i kampagnen for SF's leder, Annette Vilhelmsen, da hun for to måneder siden kæmpede med Astrid Krag om at blive formand for SF.

- Det er klart, at ovenpå et formandsvalg, så er der nogle ting, der skal falde på plads, for at vi kan komme videre. Mattias har så ikke haft lyst til at være med på de poster, han havde, og nu går jeg så ind på næstformandsposten for ham.

- Men jeg gør det som repræsentant for hele partiet, fastholder Westermann.

Næstformanden vil ikke svare på, om han ser sig selv som en venstrefløjs-SF'er.

- Jeg er ikke noget andet end næstformand for hele partiet fra det her øjeblik, hvor jeg er blevet valgt, siger Westermann.

Peter Westermann har på SF's landsmøde tidligere på året slået til lyd for et opgør med det kapitalistiske samfund, som vi kender det i dag.

Den 27-årige SF'er har også talt for blandt andet oprettelsen af en statsbank, et stop for topskattelettelser og en hævelse af boligskatten.

I et ændringsforslag til SF's principprogram under overskriften "Kapitalismen er ikke bæredygtig" slog Peter Westermann fast, at:

"Miljømæssig, social og kulturel bæredygtighed kan ikke opnås uden et opgør med kapitalismen."

Ændringsforslaget blev dog nedstemt på landsmødet, og det var også tilfældet med flere andre markante ændringsforslag, som Peter Westermann var med til at stille.

Partiformand Annette Vilhelmsen kaldte det forud for mødet "fint", at partiet nu skal have en ny næstformand i stedet for Mattias Tesfaye, der ikke længere kan se sine holdninger repræsenteret i partiet efter formandsvalget, der bragte Vilhelmsen til magten.

Vilhelmsen gik blandt andet til valg på at ville skabe samling i partiet.

SF's nye næstformand bor i Valby, han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet og var i 2008 medstifter af centrum-venstre-tænketanken Cevea.

Peter Westermann er folketingskandidat for SF i Rudersdalkredsen i Nordsjælland og var i en kort periode i efteråret 2010 medlem af Folketinget for SF som suppleant for Nanna Westerby

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.