Aalborg

Westernskyderi ved Gøttrup

Det var nærmest westerntilstande, da byen Gøttrup uden for Fjerritslev natten til lørdag blev hærget af en eller flere unge mennesker, som i løbet af natten affyrede flere end ti skud i området.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

To unge - og af politiet gammelkendte - er anholdt for skyderierne i Gøttrup og Fjerritslev natten til lørdag. Foto: Erik Sahl

En af de berørte var en beboer på Ørebrovej, som fik en parkeret bil skudt i stykker. - Jeg vågnede ved, at jeg hørte skud nede fra byen, og min søn kom op til os for at høre, hvad der var sket. Her stod vi så og snakkede inde i køkkenet, da vi så en ung mand på scooter stoppe foran vores hus og hive et haglgevær frem, fortæller en beboer på Ørebrovej, der ikke ønsker sit navn i avisen på grund af sagens karakter. Skud i køleren Den unge mand affyrede herefter et skud på klos hold mod sønnens bil og kørte hurtigt videre. Politiet blev kontaktet, og beboeren kørte selv efter den unge mand i sin egen bil. - Først prøvede vi at starte min søns bil, men den kunne ikke køre, da damp og kølervæske fossede ud af den. Så jeg startede vores egen bil og kørte efter ham, men selv om vi kørte med fuld fart ud af landevejen, kunne vi ikke følge ham, fordi han kørte så stærkt, fortæller den rystede beboer, der ikke sov resten af natten. Løgstør politi bekræfter, at en sølvmetallic Suzuki Grand Vitara varebil på Ørebrovej ved Gøttrup Mark er blevet beskudt, men vil ud over det ikke kommentere sagen nærmere eller komme med et bud på et eventuelt motiv. Beboeren fortæller selv, at han tidligere har haft kontroverser med en ung mand, der ifølge beboeren har stjålet hans scooter. Han fortæller, at han torsdag aften modtog et truende opkald fra den unge mand, og han gætter på, at der er tale om den samme person. Beboeren har efterfølgende fundet flere patroner i vejkanten, og de er nu overdraget til politiet. Hele hændelsen fandt sted omkring kl. halv tre natten til lørdag Rystede beboere NORDJYSKE har talt med flere lokale fra området, der vågnede ved de mange skud, og de er rystede over nattens hændelser. - Det er jo nærmest amerikanske tilstande, og det er svært at fatte, at sådan noget kan ske i en by som vores, fortæller en beboer, der bor tæt på det skilt i Gøttrup, som blev gennemhullet af et haglskud. Løgstør Politi fortæller, at de ikke har mange spor at gå efter og opfordrer eventuelle vidner eller folk med anden kendskab til hændelsen til at kontakte dem.