White Hawks snød Herning i overtiden

Frederikshavnerne tog deres første point i sæsonen med en fantastisk slutspurt

Kasper Ørkild
Foto: Lars Pauli
Frederikshavn White Hawks 14. september 2018 21:47 - Opdateret 16. september 2018 09:44

ISHOCKEY: Frederikshavn White Hawks reddede et sammenbrud i anden periode med en god slutspurt mod Herning Blue Fox.

Nordjyderne vandt premieren i den nye sæson af Metal Ligaen med 5-4 efter overtid og tog dermed sæsonens første to point.

Herning lagde bedst ud i opgøret. Nytilkomne Tadeas Galansky fik ganske hurtigt fisket de første 10 redninger op i White Hawks-målet.

Kasper Ørkild
Foto: Lars Pauli

Men i periodens sidste halvdel begyndte hjemmeholdet at finde hinanden. Det kulminerede, da Dale Mitchell fangede Jens Henrik Tönjums aflevering og gjorde det til 1-0 ved 14.23.

Få sekunder efter gjorde Hernings Riley Brace det dog til 1-1, da han endte helt frit foran Galansky, som måtte give fortabt på en baghånd.

Herefter fortsatte Frederikshavn det forbedrede spil og pressede til sidst på. Det gav pote i powerplay, da den nye forward William Boysen fik sidste stav på pucken i et sandt spillermylder foran Herning-målet. Med et minut igen af første periode gjorde han det dermed til 2-1.

Kasper Ørkild
Foto: Lars Pauli

Seks minutter inde i anden periode var White Hawks tæt på at udbygge føringen, da Cam Spiro ramte forbi pucken. Straks gik spillet den anden vej, og Zachary Torquato blev spillet helt fri til at gøre det til 2-2.

Kort efter kom gæsterne endda foran, da Joachim Linnet satte et langskud bag Galansky til 2-3 i Frederikshavn.

Kasper Ørkild
Foto: Lars Pauli

Frederikshavn så uorganiserede ud i periode, hvilket Herning fortsatte med at udnytte. Med ni minutter igen af anden periode udspillede Morten Poulsen nemlig det nordjyske forsvar og satte pucken ind til 4-2 til Herning.

I slutningen af perioden bragte Cam Spiro dog håb ind på isen igen. Efter en fantastisk solotur sat i gang af Christopher Frederiksen udplacerede amerikaneren Herning-keeperen og reducerede.

Kasper Ørkild
Foto: Lars Pauli

I tredje periode blev det håb fulgt op på med syv minutter tilbage af kampen. Foran tre backs fik Christopher Frederiksen pucken og udplacerede både forsvarere og backs med en vending efterfulgt af et kraftigt skud.

Kasper Ørkild
Foto: Lars Pauli

Dermed skulle spillere på isen en ekstra gang med 4-4 på måltavlen efter tredje periode.

Efter tre minutters ekstra tid afgjorde Cam Spiro så kampen og sendte de to point til Frederikshavn.

Kasper Ørkild
Foto: Lars Pauli

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...