Udland

WHO beroliger: Kinesisk fugleinfluenza smitter ikke

Virussen har kostet to familiemedlemmer livet, men intet tyder på, at den smitter fra menneske til menneske.

WHO beroliger: Kinesisk fugleinfluenza smitter ikke

Der er ingen beviser på, at fugleinfluenzaen-virussen overføres mellem mennesker i Kina. Det siger verdenssundhedsorganisationen WHO mandag, selv om flere medlemmer af en familie er blevet ramt af influenzaen.

De kinesiske myndigheder meddelte for lidt over en uge siden, at H7N9-virussen var blevet fundet i mennesker for første gang. Siden er antallet af bekræftede tilfælde steget til 21. Seks personer har mistet livet.

- Selv om vi ikke kender smittekilden på nuværende tidspunkt, er der ingen tegn på smitte mellem mennesker, siger Michael O'Leary, der er WHO's repræsentant i Kina.

Frygten for, at virusset kunne overføres fra et menneske til et andet, opstod efter, at to sønner af en ældre mand i Shanghai udviklede en luftvejssygdom. Faderen selv var en af de første dødsofre for virussen, som også kostede den ene af sønnerne livet.

- Der er ingen andre beviser, der peger i retning af vedvarende overførsel blandt mennesker, siger Michael O'Leary.

Foreløbig er det kun personer i den østlige del af Kina, der er blevet ramt af fugleinfluenzaen, men i de omkringliggende lande har man optrappet beredskabet af frygt for en potentiel epidemi.

Myndighederne i flere byer, blandt andet Shanghai, har lukket alle de markeder, hvor der sælges levende fjerkræ, i håb om at dæmme op for smitterisikoen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.