WHO: Delta-variant er på vej til at blive dominerende globalt

Selv om flere bliver vaccinerede mod coronavirus, er myndighederne i flere lande bekymrede for Delta-variant.

WHO's videnskabelig chef, Soumya Swaminathan, advarer om, at Delta-varianten er på vej til at blive dominerende globalt. (Arkivfoto)

WHO's videnskabelig chef, Soumya Swaminathan, advarer om, at Delta-varianten er på vej til at blive dominerende globalt. (Arkivfoto)

GENEVE:Coronavarianten Delta, som først blev opdaget i Indien, er på vej til at blive den dominerende variant globalt.

Det siger videnskabelig chef hos Verdenssundhedsorganisationen, WHO, Soumya Swaminathan, på et pressemøde fredag.

- Delta-varianten er godt på vej til at blive den dominerende variant globalt, fordi den er mere smitsom, siger hun.

Storbritannien oplever i øjeblikket en eksponentiel stigning for coronavarianten, mens Tysklands sundhedseksperter forudser, at varianten hurtigt vil blive den dominerende i landet. Det er på trods af, at landets vaccineudrulning går godt.

I sidste uge udgjorde Delta-varianten 3,7 procent af det samlede antal smittede i Tyskland. I denne uge udgør den 6,2 procent.

I Storbritannien har sundhedsmyndighederne den seneste uge opdaget 33.630 nye tilfælde med varianten. Det bringer det samlede antal op på 75.953.

Stigningen fik mandag den britiske premierminister, Boris Johnson, til at udskyde den ellers planlagte fulde genåbning af England med fire uger på grund af variantens hurtige spredning.

Også i Rusland er antallet af smittetilfælde med Delta-varianten steget markant. Det har fået myndighederne til at frygte en ny coronabølge i landet.

Det samme gør sig gældende i Lissabon i Portugal, der fredag lukkede for ind- og udrejser på grund af udbrud med varianten.

Coronavarianten blev første gang fundet i Danmark 2. april. Siden er der konstateret 193 tilfælde af Delta-varianten herhjemme, viser en opgørelse fredag.

Den gode nyhed er, at vaccinerne mod covid-19 ser ud til at være effektive mod Delta-varianten.

Men hvor beskyttelsen mod andre varianter indtræder allerede kort tid efter første vaccinestik, skal man være fuldt vaccineret med to stik, før man opnår en tilsvarende beskyttelse mod Delta-varianten. Det udtalte Tyra Grove Krause, faglig direktør i Statens Serum Institut, tirsdag.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.