WHO: Ebola-udbrud i DRCongo spreder sig

Ti steder i DRCongo har WHO sporet kontakt med ebolavirus i forbindelse med et nyligt udbrud.

Det er ikke første gang, at DRCongo er ramt af et udbrud af ebola. Det seneste er sket i landets nordøstlige del. Billedet her er fra et udbrud i maj. Foto: Kenny Katombe/arkiv/Reuters

Det er ikke første gang, at DRCongo er ramt af et udbrud af ebola. Det seneste er sket i landets nordøstlige del. Billedet her er fra et udbrud i maj. Foto: Kenny Katombe/arkiv/Reuters

Et udbrud af Ebola i DRCongo har spredt sig fra sit udspring til en naboprovins. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Chefen for WHO's akutrespons, Peter Salama, fortæller, at WHO har registreret ebolasmittede ti forskellige steder i DRCongo. Det fortæller han på et pressemøde i Genève.

Torsdag erklærede sundhedsmyndighederne i DRCongo et ebolaudbrud. Det kom lidt over en uge efter, at et andet ebolaudbrud i en anden del af landet blev erklæret slået ned.

Det seneste udbrud er sket i den nordøstlige provins Nordkivu nær byen Beni. Og de fleste af WHO's registrerede tilfælde er fundet nær Beni. Men et af dem er fundet i naboprovinsen Ituri nord for Nordkivu.

Tidligere har Peter Salama understreget, at det nuværende udbrud adskiller sig fra det foregående, fordi det foregår i en del af DRCongo, hvor hæren er i åben kamp med forskellige militser.

- Denne gruppe af ebolasager sker i et miljø, der er meget forskelligt fra det nordvestlige område, vi opererede i (ved seneste udbrud, red.). Det er en aktiv konfliktzone, skrev Peter Salama på Twitter onsdag.

- Den største udfordring bliver at nå ud til den berørte befolkning sikkert.

Siden 2014 er omkring 1000 civile blevet dræbt af milits og hærens soldater omkring Beni. I hele Nordkivu-provinsen er over en million mennesker på flugt.

Ifølge Peter Salama var det udløsende tilfælde ved dette udbrud en 65-årig kvinde. Hun døde på et hospital i byen Mangina med symptomer på ebola. Syv af hendes nære familiemedlemmer er også døde ifølge Salama.

Tidligere har WHO oplyst, at fire døde patienter er testet positive for ebola. Derudover er 20 døde med symptomer, der ses i forbindelse med ebola.

Udbruddet er sket omkring 100 kilometer fra grænsen til Uganda. Derfor er nabolandet begyndt at screene folk, der passerer grænsen, for ebolasymptomer.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.