Wifi på fly kan være indgang for terrorister

Norwegian er blandt de selskaber, der tilbyder wifi

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2013

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2013

DANMARK:Luftfartsbranchen og it-specialister over hele verden vil formentlig holde et vågent øje med den it-sikkerhedskonference, der senere på ugen finder sted i Las Vegas.

Her vil it-konsulenten Ruben Santamarta forklare, hvordan det angiveligt er lykkedes ham at finde en metode, hvorpå hackere kan overtage kontrollen med et passagerfly ved at infiltrere flyets wifi-forbindelse. En trussel som it- og terroreksperter har frygtet i de senere år, i takt med at flere luftfartsselskaber installerer wifi i deres fly.

Det skriver metroxpress.

- Man skal tage det meget seriøst, for efterhånden som vi propper elektronik ind i alt, hvad vi omgiver os med, bliver vi også meget afhængige af det og mere sårbare, siger Jacob Herbst, der er teknisk chef i it-virksomheden Dubex til metroxpress.

- Og med sårbare systemer i fly, så er der en risiko for, at hackere eller terrorister kan komme ind og få fly til at styrte ned, siger han.

Hos Norwegian installerede man for et par år siden wifi i flere fly, så passagererne kunne være online i luften.

- Vi er meget bevidste om sikkerheden om bord og arbejder sammen med vores leverandør Row44, der med jævne mellemrum gennemfører en vurdering af sikkerheden på netværket. Vores wifi-system er endvidere certificeret af både amerikanske og europæiske myndigheder, før det installeres i vores fly, lyder det fra Norwegian.

Samme melding får man hos SAS.

- Alle vores installationer om bord - inklusive wifi - er nøje kontrolleret og sikkerhedsgodkendt af luftfartsmyndighederne, og derudover følger vi i SAS nøje med i cyber security, skriver selskabet i en ­e-mail.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.