Wiggins: Det er nok min sidste Tour i år

Tour-vinder fra 2012, Bradley Wiggins, kører nok sin sidste Tour i år. Og tager derefter kampen op mod Danmark

Danmark vandt sølv i holdløb ved VM i banecykling i sidste måned. Ambitionen er, at holdet skal toppe og helst vinde guld ved OL i Rio i 2016.

Men nu melder en af verdens bedste temporyttere sig som en hård konkurrent.

I et interview med cyclingnews.com, fortæller Bradley Wiggins, at han håber at være hjælperytter for Chris Froome i sommerens Tour de France, men at det derefter formentlig er slut med verdens største cykelløb for ham.

- Efter Tour de France er vi kun 18 måneder fra OL-året, og så er det ved at være tid til, at jeg vender tilbage til baneprogrammet. Så hvis det bliver mit sidste Tour de France, må jeg hellere sørge for, at det bliver et godt et, siger han.

Tour de France-vinderen fra 2012 har en kontrakt med Team Sky, som udløber efter denne sæson. Han forventer dog at fortsætte yderligere et par år på holdet, for det britiske cykelhold har tradition for banecykling.

- Men hvad jeg kan bidrage med på landevejen vil ændre sig, for jeg bliver tungere og mere specialiseret mod banen, fortæller han videre.

Bradley Wiggins har allerede vundet fire olympiske guldmedaljer i karrieren - dem har han blandt andet vundet i holdløb og individuelt forfølgelsesløb. Ved årets VM så han sine landsmænd floppe og kun blive nummer otte i kvalifikationen. Derfor mener han, at han kan bidrage.

- Jeg skal nok kvalificere mig. Se hvad de præsterede ved VM. Jeg tror ikke, at det bliver et problem for mig at komme ind på holdet, siger han.

Bradley Wiggins mener dog ikke, at det er nok, at han selv kommer tilbage til holdet, hvis Storbritannien skal vinde OL-guld i holdforfølgelsesløb for tredje gang i træk.

Danmark blev nummer fem ved OL i London. Her var Michael Mørkøv vendt tilbage til holdet efter en længere pause. Nu er den tidligere OL-sølvvinder Alex Rasmussen tilbage og klar til at satse på banen frem til OL i Rio.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.