Wiggins napper OL-guldet i tempokørsel

Cancellara skuffer fælt på enkeltstarten ved OL. Tour-vinder Bradley Wiggins vinder guld foran Tony Martin.

Wiggins napper OL-guldet i tempokørsel

Helt som ventet var det de store favoritter, der sloges om medaljerne, da verdens bedste cykelryttere onsdag kørte enkeltstart ved OL.

Vinder af guldet blev Tour de France-vinder Bradley Wiggins, der fik de britiske tilskuere til at gå amok. Wiggins viste klassen og slog tempospecialister som enkeltstartsverdensmesteren Tony Martin og den regerende olympiske mester Fabian Cancellara komfortabelt.

Briten Bradley Wiggins tilbagelagde de 44 kilometer i tiden 50.39,54 minutter, og det var nok til en særdeles suveræn sejr.

Sølvet gik til tyske Tony Martin, der var hele 42 sekunder langsommere end Wiggins, mens Christopher Froome fik bronze - over et minut langsommere end landsmanden øverst på podiet.

- Jeg kan ikke beskrive det med ord. Det vil ikke være fyldestgørende. Det var virkelig utroligt. At vinde olympisk guld i din hjemby. Når du vinder i banecykling, er der 3000-4000 mennesker, der hepper. Her i Londons gader er larmen helt fantastisk.

- Jeg tror ikke, noget kan toppe det. Jeg har lige vundet Tour de France. Det har bare været fænomenalt, siger Bradley Wiggins, der er tidligere banerytter.

Løbets store taber blev schweizeren Fabian Cancellara, der måtte nøjes med en skuffende 7.-plads. Cancellara styrtede dog i landevejsløbet lørdag og var længe tvivlsom til enkeltstarten.

Med sejren til Wiggins fik briterne tiltrængt oprejsning efter landevejsløbet, hvor de var storfavoritter til at køre Mark Cavendish i stilling til at tage værternes første guld ved legene.

Den plan blev ødelagt af et udbrud med Alexander Vinokourov som endelig vinder. Til stor skuffelse for de mange tilskuere.

De danske ryttere kørte en glimrende enkeltstart. Lars Bak blev nummer 14, og Jakob Fuglsang blev nummer 15. Danskerne blev distanceret med små fire minutter af Wiggins.

I kvindernes enkeltstart cyklede amerikaneren Kristin Armstrong sig til guldet, hvilket hun også gjorde for fire år siden i Beijing.

Linda Villumsen, der tidligere repræsenterede Danmark, men nu er statsborger i New Zealand, endte lige uden for podiepladserne på en fjerdeplads.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.