Wiggins napper OL-guldet i tempokørsel

Cancellara skuffer fælt på enkeltstarten ved OL. Tour-vinder Bradley Wiggins vinder guld foran Tony Martin

Danske Jakob Fuglsang kørte en fornuftig enkeltstart og blev nummer 15. Foto: Scanpix

Danske Jakob Fuglsang kørte en fornuftig enkeltstart og blev nummer 15. Foto: Scanpix

LONDON: Helt som ventet var det de store favoritter, der sloges om medaljerne, da verdens bedste cykelryttere onsdag kørte enkeltstart ved OL.
Vinder af guldet blev Tour de France-vinder Bradley Wiggins, der fik de britiske tilskuere til at gå amok. Wiggins viste klassen og slog tempospecialister som enkeltstartsverdensmesteren Tony Martin og den regerende olympiske mester Fabian Cancellara komfortabelt.
Briten Bradley Wiggins tilbagelagde de 44 kilometer i tiden 50.39,54 minutter, og det var nok til en særdeles suveræn sejr.
Sølvet gik til tyske Tony Martin, der var hele 42 sekunder langsommere end Wiggins, mens Christopher Froome fik bronze - over et minut langsommere end landsmanden øverst på podiet.
Løbets store taber blev schweizeren Fabian Cancellara, der måtte nøjes med en skuffende 7.-plads.
Med sejren til Wiggins fik briterne tiltrængt oprejsning efter landevejsløbet, hvor briterne var storfavoritter til at køre Mark Cavendish i stilling til at tage værternes første guld ved legene. Den plan blev ødelagt af et udbrud til stor skuffelse for de mange tilskuere.
De danske ryttere kørte en glimrende enkeltstart. Lars Bak blev nummer 14, Jakob Fuglsang blev nummer 15. Danskerne blev distanceret med næsten fire minutter af Wiggins./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden