Wiggins vinder samlet i Californien - vil køre Tour

Bradley Wiggins vandt søndag etapeløbet Tour of California. Nu vil han hjælpe Chris Froome i Tour de France.

19. maj 2014 02:33

Forrige års Tour de France-vinder Bradley Wiggins (Sky) kan stadig vinde etapeløb.

Søndag vandt den nu 34-årige brite Tour of California, da det sluttede med ottende og sidste etape, som havde start og mål i Los Angeles-forstaden Thousand Oaks.

Wiggins vandt samlet med et halvt minuts forspring til australieren Rohan Dennis (Orica-Greenedge).

Siden hans glade Tour de France-dage i 2012 og forsøget på at køre Giro d'Italia i 2013, havde Bradley Wiggins taget otte kilo på med henblik på at køre stærkt i løb som Paris-Roubaix.

I dagene op til Tour of California fortalte Wiggins, at han nu var på vej tilbage i den kampvægt, han havde da han vandt Tour de France. Og søndag fortalte han, at dette års Tour de France nu er næste mål.

- Chris Froome vil gerne vinde Touren for anden, og jeg tror, at vi alle er klar til at bakke ham op, mig selv inklusive.

- Hvis jeg er så heldig, at jeg bliver udtaget til Tour de France, kører jeg for at hjælpe Chris og sådan er det, siger Wiggins.

Wiggins blev nummer ni i årets Paris-Roubaix og skulle allerede på den baggrund have en vigtig erfaring, som Sky-holdet kan bruge på den Tour-etape, som møder brosten tidligt i årets Tour.

Supersprinteren Mark Cavendish (Quickstep) fuldendte briternes cykelsøndag i Californien ved at vinde den afsluttende etape efter en drabelig spurt i direkte duel med John Degenkolb (Giant-Shimano) og Peter Sagan (Cannondale).

På den måde var det Cavendish, som både åbnede og lukkede det amerikanske etapeløb med sejre på første og sidste etape.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...