Wilbek: Markussens skifte er ikke optimalt

Håndboldlandstræneren forstår sin spillers skifte, selv om han ikke anser løsningen for at være optimal.

Wilbek: Markussens skifte er ikke optimalt

Håndboldspilleren Nikolaj Markussen forlader den spanske storklub Atlético Madrid til fordel for El Jaish Sports Club i Qatar, og selv om det umiddelbart lyder som et skridt i den forkerte retning, har han landstræner Ulrik Wilbeks forståelse.

- At spille klubhåndbold i Qatar er selvfølgelig ikke umiddelbart en optimal løsning for Nikolaj, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

- Men når man påtænker Nikolajs situation i en klub, der i den grad virker til at være under afvikling i en liga på vej i den forkerte retning, så synes jeg, at denne 15 måneders kontrakt rent faktisk også har muligheder for Nikolaj, siger Wilbek.

Markussen har selv pointeret, at han vil bruge tiden i Qatar til at bygge sin fysiske form op, og det aspekt kan landstræneren godt følge ham i.

- Jeg har naturligvis snakket med Nikolaj om de mulige alternativer, og jeg tror, at Nikolaj har god mulighed for lige netop at forbedre sig på de fysiske parametre, der kan gøre ham endnu bedre.

- Klubben har givet Nikolaj optimale muligheder for at deltage på landsholdet og forberede sig til EM i DK, siger Wilbek.

Planen er, at Nikolaj Markussen allerede får debut for sin nye klub torsdag aften, hvor El Jaish Sports Club møder Lakhwiya Sports Club, der har den tidligere AG København-spiller Olafur Stefansson på holdet.

Allerede for lidt mere end et år siden forsøgte folk fra Qatar at hente Markussen til landet.

Tanken var, at Markussen skulle skifte statsborgerskab, så han kunne repræsentere Qatar ved VM i 2015, men dengang sagde han nej.

Der er ingen krav om nyt statsborgerskab i den aftale, han har indgået med El Jaish Sports Club.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst