Wilbek: Testkamp mod Polen var lærerig for os

Testkampen mod Polen er brugbar, mener landstræner Ulrik Wilbek, der savner mere beherskede stregindspil.

Wilbek: Testkamp mod Polen var lærerig for os

Selvom der er mere end seks måneder til, at det danske herrelandshold i håndbold skal spille EM på hjemmebane, kan fredagens venskabskamp mod Polen i Jyske Bank Boxen i Herning sagtens bruges til noget.

Det mener landstræner Ulrik Wilbek efter 24-21-sejren.

- Sådan en kamp har altid værdi, fordi vi har haft en træningslejr. Og det er altid godt at slutte lejren af med en kamp for at se, hvad det er for nogle ting, der virker, og hvad det er, vi skal arbejde videre på.

- Det er rigtig godt at blive straffet otte gange, når man prøver at spille bolden ind til en streg, der ikke er fri, og så er der hurtigt mål i den anden ende, siger landstræneren og tilføjer:

- For tænk hvis man lod være med at lave de afleveringer og i stedet skød. Så kan det godt være, at man ikke scorer, men så scorer de andre i hvert fald heller ikke hurtigt i den anden ende.

- Og det er sådan nogle ting, der er gode at lære.

Danmark slog Polen med fire mål i en kamp, der ellers startede usikkert for de rød-hvide drenge med flere kaste-gribe-fejl, ligesom den var præget af adskillige fejlafleveringer til stregen, der hurtigt blev straffet af polakkerne.

På trods af de tekniske bommerter og et haltende angreb, vurderer landstræneren dog, at det er små fejl, der skal pudses til.

- Det er faktisk ret små ting, der skal files til, før der bliver lavet 10 mål mere i sådan en kamp. Så det er helt ok, siger Wilbek.

Herrelandsholdet måtte i EM-testkampen undvære profiler som Mikkel Hansen og Anders Eggert.

Og netop af den grund vil landstræneren ikke forsøge at analysere, hvor det danske landshold står inden EM 2014, der afholdes på dansk grund fra 12. til 26. januar.

- Det synes jeg ikke, at man kan vurdere. Dertil mangler der både mange spillere, og vi er samlet for første gang i et halvt år.

- Det her var bare et lille skridt på vejen, siger Wilbek.

I de indledende EM-gruppekampe kommer Danmark til at møde Østrig, Tjekkiet og Makedonien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.