Wildcard-rytter snyder de store på hård Giro-etape

Enrico Battaglin snød favoritterne på 4. etape af Giro d'Italia og tog sejren foran mere etablerede navne.

Wildcard-rytter snyder de store på hård Giro-etape

Den italienske cykelrytter Enrico Battaglin fra det lille Bardiani Valvole-mandskab vandt højst overraskende 4. etape af Giro d'Italia.

Efter 246 hårde kilometer sikrede Battaglin sig sejren i en massespurt, hvor rytteren slog flere af de mere veletablerede navne.

Battaglin trak i spurten fra Fabio Fellini (Androni Giocattoli) og Giovanni Visconti (Movistar), der blev henholdsvis nummer to og tre på den krævende etape.

Det var sikkert de færreste, der havde forudset den sejr, da Bardiani Valvole-holdet blot er med i det italienske etapeløb på et wildcard.

Alt var da også lagt til rette for en triumf for 2007-vinderen af Giroen, italienske Danilo Di Luca (Vini Fantini), der 10 kilometer før målstregen satte et angreb ind op ad etapens sidste stigning.

Robinson Eduardo Chalapud-Gomez (Colombia) gjorde ham følgeskab, og de fik hurtigt indhentet den førende Sylvain Georges (AG2R).

Team Sky med klassementsfavoritten Bradley Wiggins satte et hæsblæsende tempo bagved i feltet, og det helt store spørgsmål var, om de to udbrydere ville holde hjem på den flade, regnvåde afslutning ind mod mål.

Med 250 meter til målstregen blev de to lykkeriddere opslugt af feltet, og det lykkedes Battaglin at sikre sig karrierens største triumf.

Luca Paolini fra Katusha indtager fortsat den lyserøde førertrøje, mens Bradley Wiggins mistede dyrebare sekunder og mistede sin andenplads.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.