Rold

Willestrupspil ved Kølhøjhus

Samtidig lejer man i Tisted velegnet lade til rekvisitter

Det prægtige naturområde neden for Kølhøjhus skal i 2007 tjene som spilleplads for Willestrup Spillene. Arkivfoto: Jens Morten.

Det prægtige naturområde neden for Kølhøjhus skal i 2007 tjene som spilleplads for Willestrup Spillene. Arkivfoto: Jens Morten.

ASTRUP:Willestrup Spillene har valgt ny arena og spiller næste sommer ved Kølhøjhus i udkanten af Astrup. Det sker pudsigt nok med en forestilling, der blandt andet handler om Aksel Juul og tilblivelsen af - Willestrup Gods. Men det paradoks kunne forfatter Terje Nordberg nu sagtens distrahere fra, da han forleden besigtigede den fremtidige spilleplads nede i bunden af bakkerne ved Kølhøjhus. - Øjnene nærmest rullede i hovedet på ham. Så begej-stret var han. Men området er også virkelig flot, fortæller egnsspilformand Maria Ohrt-Nissen. Da godsejer Vincents Iuul opsagde samarbejdet, gik man straks på udkig efter noget, der ikke bare var en stor, flad mark. - I barokhaven har vi med træerne, søen og planterne vænnet os til at optræde i en smuk naturkulisse. De muligheder genfandt vi i det store naturområde neden for Kølhøjhus, jubler Maria Ohrt-Nissen. I tilgift har Willestrup Spillene også haft held til at finde en velegnet lade til rekvisitter på en gård i Tisted blot to-tre kilometer fra spillepladsen. Kølhøjhus med ni tønder land jord ejes af Rold Skov Divisionen under Det Danske Spejderkorps, der stort set dækker Himmerland. Ud over en herlig naturkulisse kan spilleområdet rigeligt rumme både ståltribune med plads til 550 tilskuere og det store omlædningstelt. Sidst men ikke mindst kan 125-150 biler parkere på en lejet nabomark, når det går løs 2. august 2007.