William Demant køber franske høreapparater

William Demant vil have en større bid af markedet fra indopererede høreapparater og køber fransk producent.

William Demant køber franske høreapparater

Den danske høreapparatskoncern William Demant har købt franske Neurelec for 428 millioner kroner, oplyser koncernen.

Franskmændene producerer såkaldte cochlear-implantater, som opereres ind bag øret på patienten.

Der er tale om et avanceret høreapparat, som svært hørehæmmede og døve kan få gavn af. Navnet henviser til cochlear, sneglen, som er sanseapparatet for hørelsen i det indre øre.

- Med købet af Neurelec får William Demant-koncernen yderligere adgang til et konkurrencedygtigt og solidt produktprogram inden for implantérbare høreløsninger, skriver selskabet i en meddelelse.

Janne Vincent Kjær, der er analytiker i Jyske Bank, siger, at købet ser interessant ud:

- Det er et marked med et stort potentiale, og som vokser ret hurtigt. Samtidig er der mulighed for, at William Demant med sit globale salgssetup vil kunne øge omsætningen, når virksomheden inkluderes i William, siger analytikeren til Ritzau Finans.

Janne Vincent Kjær peger på, at William Demant sikrer sig adgang til markedet for indopererbare høreløsninger, som de senere år er vokset med mere end 10 procent årligt. Der sælges i dag omkring 35.000-40.000 af den slags høreapparater om året.

På længere sigt er det William Demants ambition, at Neurelec bliver blandt de førende på implantatområdet. I dag sker virksomhedens salg på ganske få markeder - herunder det franske.

- Det er et relativt beskedent opkøb. Det er stadigvæk høreapparatdelen, der har min bevågenhed, og som er den vigtige for William. Men det er et interessant nicheområde, konstaterer Janne Vincent Kjær.

William Demant venter, at Neurelec vil bidrage med en omsætning med omkring 100 millioner kroner i år. Men overtagelsen får ikke indflydelse på de udmeldte forventninger til dette regnskabsår, skriver William Demant i meddelelsen til børsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.