Wimbledon inddrager hviledag for første gang i 12 år

På grund af adskillige regnafbrydelser i første uge vil der blive spillet Wimbledon-tennis søndag.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON Foto: Scanpix/Justin Tallis

TENNIS-GBR-WIMBLEDON Foto: Scanpix/Justin Tallis

Traditionen foreskriver, at den anden søndag i Wimbledon er hviledag, og traditioner holder man i den grad fast i ved grand slam-turneringen i London.

Men det lunefulde engelske vejr tvinger arrangøren til at gøre en undtagelse i 2016-udgaven af tennisturneringen.

På grund af adskillige regnafbrydelser i løbet af turneringens første fem dage vil hviledagen blive inddraget, så der søndag afvikles kampe på anlægget. Det oplyste arrangøren sent fredag aften.

Det er blot sket tre gange tidligere i historien: i 1991, 1997 og senest 2004.

Ifølge hensigten skal de første tre runder af singleturneringerne afvikles i første uge, så man mandag i den anden uge er klar til at afvikle alle ottendedelsfinaler.

Men status efter fredag er, at stort set ingen kampe i tredje runde er afviklet. Der er sågar flere kampe i anden runde, som endnu ikke er spillet til ende.

Også i doubleturneringerne halter man langt efter i forhold til programmet.

Det danske islæt i herredouble, Frederik Løchte Nielsen, blev sammen med makkeren Gilles Müller fra Luxembourg sat i gang fredag aften. Men de nåede blot at spille i seks minutter, inden regnen satte en stopper for kampen.

Kampen mod Rajeev Ram og Raven Klaasen blev afbrudt ved stillingen 1-1 i første sæt. Genoptagelsen af kampen er programsat som det andet opgør på bane 4 lørdag.

Her starter programmet klokken 12 dansk tid, hvis vejret altså vil det. Inden Løchte og co. kommer på banen, skal der afvikles en kamp i damedouble.

På bane 1 begynder spillet klokken 13. Her skal verdensetteren Novak Djokovic, der er forsvarende mester i alle fire grand slam-turneringer, i aktion som den første mod Sam Querrey fra USA.

Querrey vandt nærmest sensationelt de to første sæt med 7-6, 6-1, inden kampen blev afbrudt fredag.

Wimbledon slutter næste søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.