Woody vinder den store gevinst

Se Bruce Dern som Woody i ”Nebraska” - en helt igennem fantastisk film - i Sæby Biografklub den 6. oktober. Foto: Paramount Vantage fra filmen.
Sæby 24. september 2015 16:02

SÆBY: Den 6. oktober kl. 19 viser Sæby Bio den amerikanske sort/hvid film Nebraska fra 2013.

Filmen har fået fem Oscar-nomineringer og det er virkelig en uhyre seværdig film.

Hovedpersonen Woody Grant - spillet imponerende af Bruce Dern - bor i Billings i Montana sammen med sin kone. I modsætning til sin mand, har hun stærke meninger og står fast på dem.

Selv er Woody en mand af få ord - og hans helbred er ikke det bedste. Men med stor stædighed har han besluttet at afhente den lotto-gevinst, som han mener, venter på ham i Nebraska.

Han har nemlig modtaget et brev, der hævder, at han har vundet en million dollars, der kan afhentes i Nebraska.

Woodys voksne søn mener, at brevet er det rene fusk, men da han aldrig har følt, at han virkelig kender sin far, tager han med på et begivenhedsrigt road trip tværs gennem landet for at inkassere gevinsten i sin fars barndomsby og samtidig blive lidt klogere på sit fædrende ophav.

’Nebraska’ er instrueret af den anerkendte Alexander Payne, der har specialiseret sig i den lune fortælling om den almindelige mands identitetskrise bl.a. mesterligt udført i film som ”About Schmidt’ (2002) med Jack Nichlson i hovedrollen, ”Sideways” (2004) og senest ”The Descendants” (2011).

Vi møder også ”det tavse flertal”, nemlig Woodys brødre og deres sønner, oplever bagsiden af grådighedens tidsalder og undervejs undrer vi os (måske) over, hvordan v i bruger dette ene, korte, møjsommelige liv.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...