World Cup-start i fare

Fiskekutter er strandet på stranden i Klitmøller og truer World Cup-starten i eftermiddag

Der er nu lagt en ny bane, som går udenom den strandede fiskekutter. Men vejret driller arrangørerne.  Pressefoto.

Der er nu lagt en ny bane, som går udenom den strandede fiskekutter. Men vejret driller arrangørerne. Pressefoto.

KLITMØLLER:En mindre fiskekutter stødte i nat på grund nær stranden i Klitmøller. En situation, der ikke kun er uheldig for fiskerne og ejeren af båden. Det er også særdeles uheldigt for arrangørerne af World Cup-stævnet i Windsurf i Klitmøller.

Fiskekutteren, ved navn Lea, er stødt på grund 50 meter fra strandkanten ved en revle - lige der hvor 32 af verdens bedste surfere efter planen skulle udføre halsbrækkende manøvre på de blå bølger.

- Den ligger lige dér, hvor surferne foretrækker at hoppe og ride på bølgerne, så det er en uheldig og overraskende start på World Cup-ugen. Det svarer til, at der ligger en fiskekutter midt på græsplænen i Parken inden en fodboldkamp, siger event manager for World Cup-stævnet, Robert Sand.

Usikkert om stævnet starter

Arrangørerne ved endnu ikke, om den strandede fiskekutter får konsekvenser for stævnet, der efter planen skulle starte klokken 12:30. Det afhænger også helt og aldeles af vejret, der lige nu byder på en for svag vind til windsurf.

- Vi ved ikke ret meget endnu, beslutningen bliver først taget af dommerne kort før starten går. Men jeg har lige talt med en af dommerne og han fortalte, at han var fortrøstningsfuld omkring en start på stævnet i dag. Det afhænger helt af bølgerne og surfernes sikkerhed, siger pressemedarbejder Michael Johansen.

Arrangørerne må ikke fjerne kutteren på grund af miljømæssige og juridiske årsager, og planlægger derfor at ændre ruten, så surferne undgår at kollidere med fiskekutteren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.