World Touren skydes i gang med corona i hælene

Cykelsportens World Tour vender lørdag tilbage med Strade Bianche, men det er med Covid-19 på bagagebæreren.

To af Israel Start-Ups ryttere blev kort forinden Vuelta a Burgos' start testet postive for covid-19. Dermed kunne de to ryttere ikke deltage ved løbet, der slutter 1. august.  (Arkivfoto)

To af Israel Start-Ups ryttere blev kort forinden Vuelta a Burgos' start testet postive for covid-19. Dermed kunne de to ryttere ikke deltage ved løbet, der slutter 1. august. (Arkivfoto)

SIENA:Lørdag klokken 13.45 lyder det forsinkede startskud til årets Strade Bianche i Italien.

Cykelløbet er det første på World Touren siden Paris-Nice i marts, hvor coronapandemien satte et brat stop for næsten al professionel sport i verden.

Strade Bianche bliver starten på en 100 dage lang cykelkalender, hvor næsten et helt års cykelløb er kondenseret ned på tre måneder.

Det første større løb siden coronapausen, etapeløbet Vuelta a Burgos, startede den 28. juli, men cykelrytternes comeback på landevejen er dog ikke forløbet helt problemfrit.

UAE-holdet måtte inden 2. etape af løbet trække tre ryttere fra feltet, fordi de havde været i kontakt med en person, som blev antaget for at være coronasmittet.

Sportsdirektør for NTT Lars Michaelsen synes, man var lige lovlig hurtig på aftrækkeren, hvad angår rytternes exit.

- Hvis du kigger på situationen med UAE, hvor der var tale om tre ryttere, der havde været i rum med en, der måske var smittet og som, man nu ved, er blevet testet negativ, så er det lidt hysterisk.

- Jeg skal ikke blande mig i det, for det er jo interne strategier og politik, men jeg synes nok, at man overreagerede lidt, siger Lars Michelsen.

Tidligere cykelrytter og nu kommentator på Eurosport Thomas Bay har tiltro til, at holdene tager deres ryttere ud, hvis de finder ud af, at de kan have været i smittefare.

Også i de helt store løb som Tour de France og Vuelta a España.

- Det er ikke sådan, at de er mere villige til at gamble mere, når de kommer ind i løb af lidt højere rangering.

- Folk er godt klar over, at hvis cykelsæsonen skal lykkes, så skal retningslinjerne holdes, siger han.

Efter Strade Bianche følger 18 World Tour-løb i 2020. Tour de France er skemalagt til at starte 29. august. Giro d'Italia skal starte 3. oktober, og Vuelta a España løber af stablen 20. oktober.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.