Wouter Poels vinder Liege-Bastogne-Liege

Team Sky-rytteren Wouter Poels var hurtigst i afslutningen på årets sidste forårsklassiker.

Ritzau
CYCLING-BEL-LIEGE-BASTOGNE Foto: Scanpix/Kenzo Tribouillard
24. april 2016 17:04 - Opdateret 24. april 2016 21:31

Team Sky-rytteren Wouter Poels vandt søndag forårsklassikeren Liege-Bastogne-Liege.

Poels tog sejren i et spurtopgør mod Michael Albasini (Orica-Greenedge), Rui Costa (Lampre) og Samuel Sánchez (BMC).

Danske Michael Valgren sad længe godt med i finalen, men var ikke en del af den gruppe på fire mand, der i front kunne afgøre løbet mellem sig.

Løbet var præget af ekstremt hårdt vejr, hvor både regn, sne og hård blæst gav rytterne ekstra udfordringer. Sneen betød også, at en del af ruten måtte lægges om og forkortes med fem kilometer, så rytterne i alt skulle gennem 248 kilometer.

Tidligt på ruten slap et syvmandsudbrud med flere stærke ryttere afsted, og over det næste lange stykke fik udbruddet opbygget et forspring på op mod ni minutter.

Men som det så ofte går, blev rytterne i front langsomt halet ind. Især Alejandro Valverdes Movistar-hold satte en hård jagt ind, og med lidt over 30 kilometer tilbage var der næsten samling på det hele.

Her begyndte flere af rytterne i feltet så småt at angribe på stigningerne, og blandt andre danske Christopher Juul-Jensen (Orica-Greenedge) forsøgte sig med et angreb.

Det førte dog ikke til noget, og med 23 kilometer tilbage var der samling på det hele inden de afgørende stigninger.

De sidste tyve kilometer byder normalt på masser af angreb i løbet, men feltet virkede passivt, og først med syv kilometer tilbage gik det for alvor løs.

På de sidste stigninger sad en gruppe på omkring 20 ryttere samlet, heriblandt danske Michael Valgren (Tinkoff), der lignede en mand med gode ben. Men med tre kilometer tilbage kom fire mand afsted i front uden danskeren.

Det var Michael Albasini, Rui Costa, Wouter Poels og Samuel Sánchez. De fire holdt forspringet til resten af feltet frem til mål, og så skulle de afgøre det mellem sig i et spurtopgør.

Det trak Poels sig bedst ud af, og kunne derefter lade sig hylde som vinder af årets sidste forårsklassiker.

Løbet havde deltagelse af fire danskere i skikkelse af Jakob Fuglsang (Astana), Michael Valgren (Tinkoff), Christopher Juul-Jensen (Orica-Greenedge) og Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital Concept).

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...