Wozniacki basker australier og er videre i US Open

Caroline Wozniacki åbnede US Open solidt trods en del fejl og slog Samantha Stosur i to sæt i US Open.

Caroline Wozniacki vandt tirsdag sin første kamp ved US Open. Foto: Timothy A. Clary/Ritzau Scanpix

Caroline Wozniacki vandt tirsdag sin første kamp ved US Open. Foto: Timothy A. Clary/Ritzau Scanpix

Trods en skidt optakt med skader og få kampe på amerikansk hardcourt er Caroline Wozniacki videre til anden runde i sæsonens sidste grand slam-turnering, US Open.

Den andenseedede dansker vandt forholdsvis komfortabelt med 6-3, 6-2 over australieren Samantha Stosur, der vandt US Open i 2011. Aktuelt ligger hun blot nummer 64 i verden.

Wozniacki viste klasse i glimt, men ellers var det en klassisk åbningskamp, hvor der var plads til forbedring. Blandt andet i serven.

Stosur satte sig i respekt fra start med to hvinende serveesser, men danskeren var en anelse bedre i grundspillet og fik et mindre overtag i duellerne.

Kampen blev spillet i en ekstrem varme, men kun den ene banehalvdel var badet i sol i første sæt, og ganske naturligt blev der vundet flest partier fra skyggesiden.

Derfor var det vitalt, da Wozniacki netop fra solsiden formåede at bryde til 3-1.

Men man fornemmede også, at danskeren kun har fået minimal kamptræning på hardcourt op til turneringen. Hun spillede faktisk solidt, men til tider kæmpede hun med rytmen. Det udnyttede Stosur til at bryde tilbage til 3-3.

Men bedst som australieren var tilbage, leverede hun tre dobbeltfejl fra solsiden, så Wozniacki kunne bryde til 4-3.

Det gav dansk overtag. Wozniacki servede sig sikkert foran 5-3, inden Stosur igen tabte sin serv efter et skidt parti til 3-6.

Begyndelsen af andet sæt var noget usammenhængende og spækket med fejl, men det fjerde parti bød endelig på spektakulært spil fra begge sider.

Wozniacki spillede sig til tre breakbolde, men forpassede alle chancer, og Stosur udlignede til 2-2.

Australieren faldt dog i niveau, og danskeren takkede prompte ved at bryde til 4-2 kort efter.

Så var det som om, at Stosur mistede den sidste tro. Wozniacki servede sig på 5-2 og brød til sætsejr 6-2 efter et nyt skidt Stosur-parti, og så var danskerens arbejdsdag slut efter 1 time og 24 minutter på banen.

I anden runde skal danskeren møde ukraineren Lesia Tsurenko, der vandt 6-3, 6-2 over belgieren Alison Van Uytvanck. Danskeren fører 1-0 indbyrdes inden torsdagens kamp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.