Tennis

Wozniacki-effekten er ved at slå igennem

Efter mange års tilbagegang har Aalborg Tennisklub oplevet fremgang på juniorsiden, og det kan de unge piger tage æren for.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Caroline wozniackis resultater lokker unge piger til sporten, men der mangler et tilsvarende forbillede på herresiden. Foto: Scanpix

I 17 år i træk er medlemstallet gået den forkerte vej i dansk tennis, men i Aalborg Tennisklub har man nu fået bremset tilbagegangen - og har oven i købet en øget tilgang af unge piger. Inspektør Niels Emery er ikke i tvivl om, hvem der skal have æren for det. - Vi kan helt klart mærke effekten af Caroline Wozniackis flotte internationale resultater. Vi har i år haft en pæn fremgang på pigesiden, og der er ingen tvivl om, hvor de har hentet inspirationen, fortæller han og glæder sig dermed over den danske tennisstjernes resultater ved det igangværende US Open i New York. Niels Emery er inspektør i Aalborg Tennisklub på 16. sæson, så han har været med hele vejen under sportens lange nedtur. - Da jeg startede var vi 440 medlemmer, og nu er vi kun omkring 300. Det er især de sidste ti år, at det er gået ned ad bakke. Det har Aalborg Tennisklub også mærket på elitesiden, hvor klubbens førstehold er dumpet fra 1. division og helt ned i Jyllandsserien. Svært at fastholde de unge - Problemet har hidtil været, at de unge falder fra igen, når de bliver 16 år. Vi mangler i den grad nogle seniorspillere, så vi har en stor opgave foran os med at fastholde de unge, der i øjeblikket viser øget interesse for sporten, siger Niels Emery. - Vi forsøger at give dem så megen træning som muligt, men vi er blandt andet presset om vinteren, hvor vi råder over for få træningstider til de 60 juniorspillere, som er medlem hos os. Hvis opturen skal slå igennem for alvor savner Niels Emery også et stort dansk navn indenfor herretennis. - Efter at Kenneth Carlsens exit fra toptennis har der manglet et forbillede for de unge drenge, og det ser ud til at lange udsigter med at finde en afløser, siger tennisinspektøren.