Wozniacki er klar til finalen ved Australian Open

Den danske tennisspiller Caroline Wozniacki er klar til sin tredje grand slam-finale i karrieren.

Ritzau
Caroline Wozniacki er klar til finalen ved Australian Open. Foto: Reuters/Issei Kato
Tennis 25. januar 2018 06:00 - Opdateret 25. januar 2018 10:56

Caroline Wozniacki er klar til finalen ved Australian Open.

Det står klart, efter at andenseedede Wozniacki torsdag morgen dansk tid sejrede i to sæt i semifinalen over den useedede belgier Elise Mertens.

6-3, 7-6 lød sejrscifrene i den 27-årige danskers favør. Wozniacki kunne serve kampen hjem ved 5-4 i andet sæt, men belgieren kom tilbage og havde to sætbolde, inden Wozniacki alligevel tog stikket.

Finalepladsen er den første af slagsen ved Australian Open for Wozniacki og hendes tredje grand slam-finale i alt i karrieren. De to andre var i 2009 og 2014, hvor det i begge tilfælde blev til finalenederlag i US Open.

I torsdagens kamp fik Wozniacki den bedst tænkelige start.

Danskerens første slag til bolden endte således som et servees. Og kort tid efter sikrede danskeren sig første parti med en netruller.

Herefter tog semifinalisterne et parti hver, inden Wozniacki som den første spiller formåede at levere et servegennembrud. Bruddet til 3-1 banede vej for en sikker sejr i første sæt på 6-3.

22-årige Mertens, der er nummer 37 på verdensranglisten, har i Melbourne haft sin bedste grand slam-turnering til dato.

I semifinalen virkede hun dog indledningsvist til at være oppe imod overmagten i form af en særdeles velspillende Wozniacki.

Traditionen tro holdt den tidligere verdensetter sig fra at lave særligt mange uprovokerede fejl, da hun sikrede sig første sæt.

I andet sæt så Wozniacki også umiddelbart ud til at cruise mod finalepladsen. Hun brød til 3-2 og stod kort tid efter med muligheden for at serve sejren hjem ved stillingen 5-4.

Danskeren servede sig her på 30-0, men lavede så en dobbeltfejl. Det blev starten på en serie på ti vundne bolde i træk for Mertens.

Hun brød ikke blot tilbage til 5-5. Hun servede sig også på 6-5 og spillede sig så frem til to sætbolde ved 15-40 i Wozniackis serv.

Danskeren afværgede dem med aggressivt spil og udlignede efter et langt parti, så sættet måtte afgøres i tiebreak.

Her fandt Wozniacki igen sit gode spil frem og sikrede sig kampen og finalepladsen med en sikker tiebreak-sejr på 7-2.

I finalen møder Caroline Wozniacki topseedede Simona Halep, der i den anden semifinale slog 21.-seedede Angelique Kerber efter en gyser. Halep vandt 6-3, 4-6, 9-7 i en underholdende og yderst dramatisk kamp.

Ud over titel og præmiepenge kæmper Wozniacki og Halep i lørdagens finale, der begynder klokken 09.30 dansk tid, også om førstepladsen på kvindernes verdensrangliste.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...