Wozniacki: For meget fokus på manglende grand slam-titel

Caroline Wozniacki er den mest vindende tennisspiller, der aldrig har vundet en grand slam-titel ifølge medie.

Hele verdens øjne vil lørdag være rettet mod Caroline Wozniacki, der jagter sin første grand slam-titel i finalen ved Australian Open mod rumænske Simona Halep.

Den tidligere verdensetter kan sætte prikken over i’et på en foreløbig flot karriere, der har budt på 27 WTA-titler og sammenlagt 67 uger på verdensranglistens førsteplads.

Den danske tennisstjerne mener dog, at der er for stort fokus på den manglende grand slam-titel i hendes ellers velforsynede pokalskab.

- Det er klart, at jeg gerne vil vinde en titel, men jeg synes, der har været for meget snak og for meget fokus på det, siger Wozniacki, der kun fokuserer på lørdagens finale på Rod Laver Arena.

- Jeg har en kamp mere, og det er den, jeg gerne vil spille, og så tager vi den derfra, siger Wozniacki.

Med hele 27-WTA-titler i bagagen er Caroline Wozniacki den mest vindende kvindelige tennisspiller, der aldrig har vundet en grand slam-titel.

Det skriver mediet Fivethirtyeight, der både analyserer politik og sport. Mediet har sammenlignet Wozniackis karriere med andre topspillere på WTA-touren i den såkaldte åbne æra.

"Vil Wozniacki indskrive sig i historien som den bedste kvindelige tennisspiller, der aldrig vandt en grand slam-titel,” lyder det i overskriften på artiklen.

Dagen før den store finale i Melbourne ønsker hovedpersonen selv ikke at forholde sig til, hvorvidt der er tale om en kamp, der kan definere karrieren i fremtiden.

- Det tænker jeg ikke over. Hvis jeg vinder, er det fantastisk, og hvis jeg taber, så har det været en god uge, og så må jeg tage det med mig fremadrettet, siger Wozniacki.

Torsdag sikrede den 27-årige dansker sig sin tredje finaleplads ved en grand slam-turnering, da hun slog Elise Mertens fra Belgien i semifinalen ved Australian Open.

Men selv om hun lørdag spiller en af karrierens største kampe, så har det ikke ændret spændingsniveauet i Wozniacki-lejren.

- Jeg har det, som jeg har haft det alle andre dage hernede. Jeg begynder at kunne se en ende på turneringen. Det har været to lange, men gode uger, siger Wozniacki, der bevidst forsøger at følge sin rutiner før finalen.

- Det er vigtigt for mig at holde mig til mine rutiner og fokusere på den kommende kamp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.