Wozniacki kollapser stort og er ude i Kina

Caroline Wozniacki cruisede mod en sikker sejr, men faldt sammen og tabte i et tre timer langt drama.

29. september 2015 10:49

Hvad der lignede en walkover langt inde i andet sæt for Caroline Wozniacki i anden runde af WTA-turneringen i kinesiske Wuhan endte i et stort dansk kollaps.

Den fjerdeseedede dansker var både helt oppe og helt nede på humørbarometret og måtte to gange have lægelig assistance i kampen mod Anna Karolina Schmiedlova, der vandt med 1-6, 6-4 og 7-6 (8/6).

Danskeren vadede mod en klar sejr i to sæt over den 21-årige slovak, som gavmildt sendte en regn af uprovokerede fejl af sted i halvandet sæt, inden hun vågnede op.

Wozniacki er rutsjet ned som nummer 11 på verdensranglisten, mens Schmiedlova på 29.-pladsen er på vej frem, men det var danskeren, som sad tungt på kampen fra start.

Den tidligere verdensetter startede for fuld musik, og efter fire servegennembrud var første sæt i hus med sikre 6-1 på det tæt på mennesketomme stadion.

Schmiedlova begik et væld af uprovokerede fejl, som Wozniacki tålmodigt ventede på fra baglinjen.

Billedet var det samme fra starten af andet sæt.

Schmiedlova forsøgte at diktere spillet, Wozniacki agerede en mur, som sendte alt retur, og til sidst forivrede slovakken sig og overplacerede sine slag.

Slovakken kom bedre med i partierne, men det var ikke nok til at lave mere end et enkelt servegennembrud, førend der stod 4-1 på tavlen i dansk favør.

Faktisk formåede Schmiedlova slet ikke at holde sin egen serv, førend hun reducerede til 2-4 i andet sæt, men så var hun også i gang.

Med en sænket fejlprocent lykkedes det slovakken at vende det hele på hovedet, tog fem partier på stribe og vandt sættet med 6-4.

Ved 1-1 i tredje sæt måtte danskeren tilkalde lægehjælp, da hun følte ubehag, men hun fortsatte, og det blev et tæt drama.

De to spillere fulgtes ad helt til 4-4, og ved 5-4 til Wozniacki måtte danskeren igen tilkalde lægehjælp - denne gang med lårproblemer, som krævede en solid gang bandage.

Ved 5-5 blev Wozniacki brudt for tredje gang i sættet, men det lykkedes danskeren at tvinge afgørelsen ud i en tiebreak med endnu et brud.

I en tæt afgørelse afværgede Wozniacki to matchbolde, men på den tredje tog Schmiedlova sejren i det mere end tre timer lange drama.

I næste runde venter Kristina Mladenovic på slovakken.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...