Wozniacki-lejr var tæt på varmekollaps i åbningssejr

Caroline Wozniackis mor måtte forlade arenaen for at undgå kollaps under de varme forhold i US Open.

Trods en skidt optakt vandt Caroline Wozniacki komfortabelt over Samantha Stosur i US Opens første runde. Foto: Al Bello/Ritzau Scanpix

Trods en skidt optakt vandt Caroline Wozniacki komfortabelt over Samantha Stosur i US Opens første runde. Foto: Al Bello/Ritzau Scanpix

Piotr Wozniacki var en ovenud tilfreds far og træner efter Caroline Wozniackis åbningssejr i US Open.

I løbet af 1 time og 24 minutter vandt den andenseedede dansker med 6-3, 6-2 over Samantha Stosur, der vandt grand slam-turneringen i New York i 2011.

Efterfølgende var Piotr Wozniacki dog mest optaget af den ekstreme varme på Arthur Ashe Stadium. Den danske lejr sad i solsiden og led i den stride temperatur.

- Det var ekstremt varmt. Jeg tror ikke engang, at vi har oplevet det så varmt i Australien. Derfor var det en god indsats af Caroline.

- Jeg tror, at de bør have taget på stadion. Anna (Carolines mor, red.) måtte gå ud, fordi hun var ved at kollapse. Jeg så, at hun var døsig, så jeg sagde, at hun skulle gå ud, fortæller Piotr Wozniacki.

- Og nede på banen skal de løbe og koncentrere sig, fortsætter han.

Han roste den danske indsats mod Stosur, hvis server til tider var svære at fange.

- Stosurs serv havde stor fart og power og meget spin, så det var helt vildt at få svært at få bolden tilbage, så at Caroline vandt 6-3, 6-2 er fantastisk, siger Piotr Wozniacki.

Stosurs mange fejl blev udslagsgivende i kampen. Australieren lavede otte dobbeltfejl samt 34 uprovokerede fejl. Wozniacki begik 12 til sammenligning.

Men det var et naturligt kampbillede, mente Piotr Wozniacki.

- Mod Caroline er du nødt til at satse og spille i højt tempo. Du kan ikke spille på andre måder mod hende. Spiller du bare bolden tilbage, så vinder Caroline.

- Jeg sagde, at hun skulle sørge for at få returneringer tilbage på en eller anden måde, så skulle der nok komme fejl til sidst, siger Piotr Wozniacki.

Han var lettet efter sejren, da Caroline Wozniacki har haft en svær optakt med skader og få kampe.

- Det betyder meget at vinde sådan en kamp, når man ikke har spillet i lang tid.

Torsdag spiller Caroline Wozniacki mod ukraineren Lesia Tsurenko i anden runde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.