Wozniacki misser den 24. titel

Danskeren var på sejrskurs, men Angelique Kerber kom stærkt tilbage på hjemmebanen

Caroline Wozniacki i aktion i søndagens finale. Foto: Thomas Kienzle/Scanpix

Caroline Wozniacki i aktion i søndagens finale. Foto: Thomas Kienzle/Scanpix

STUTTGART:Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki var i klar vinderposition til at tage karrierens 24. WTA-titel, men måtte alligevel se sig slået i finalen i WTA-turneringen på grus i Stuttgart.

Danskeren var foran med 5-3 i afgørende sæt og kunne serve kampen hjem. Men måtte alligevel se tyskeren Angelique Kerber vinde med cifrene 3-6, 6-1, 7-5.

Dermed missede danskeren chancen for at vinde sin første turnering på grus siden 2011. Det kunne have været en perfekt start på samarbejdet med den spanske legende Arantxa Sanchez-Vicario.

I stedet vandt Kerber sin femte turneringssejr - og den anden på stribe. Det var tyskerens sjette sejr over Wozniacki i 10 indbyrdes møder.

Wozniacki var ellers i teten fra start. Lørdag spillede hun en af karrierens bedste kampe på grus, da hun eliminerede rumæneren Simona Halep - verdens nummer tre - med 6-2 i afgørende sæt.

Tog initiativet

I søndagens finale lagde danskeren ud med samme gode spil. Hun tog initiativet, spillede afvekslende og med stor selvtillid. Blandt andet havde hun stor succes, når hun rykkede frem mod nettet. Et punkt hun har forbedret i sit spil.

I første sæt var Wozniacki aldrig i problemer i egen serv, og da hun selv brød en enkelt gang - til 3-1 - kunne hun serve sættet hjem til 6-3.

Men Kerber kom ud til andet sæt med en helt anden power. Hun slog den ene vinder efter den anden, og i løbet af kort tid havde hun bragt sig foran 3-0. Endda ved at vinde 12 ud af 13 bolde.

Far og træner, Piotr Wozniacki, kom på banen og leverede en peptalk, men den hjalp ikke. Tyskeren havde pludselig fundet stabilitet i sit aggressive spil. Hun brød endnu en gang til 5-1 og servede herefter sættet hjem.

Ramte begge højt niveau

Så måtte spillerne ty til et tredje og afgørende sæt, og for første gang ramte de begge højt niveau på samme tidspunkt.

Wozniacki stod for det første servegennembrud til 3-1, men Kerber svarede tilbage prompte og udlignede til 3-3.

Danskeren virkede dog en anelse ovenpå rent fysisk, og det skaffede hende et nyt servegennembrud og føring på 5-3.

Men Wozniacki formåede ikke at serve kampen hjem efterfølgende, og Kerber sørgede bagefter for fuld balance ved 5-5.

Nu var tyskeren ovenpå. Hun brød til 6-5 og kunne serve kampen hjem. Det skete efter et dramatisk sidste parti, hvor hun først udnyttede sin fjerde matchbold.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.