Wozniacki spillede sig nemt videre

Verdens nummer 413 var ingen sag for danskeren ved US Open

Caroline Wozniacki besejrede let Jamie Loeb i første runde af US Open. Foto: KENA BETANCUR/Scanpix
Sport 1. september 2015 20:31

NEW YORK: Der var talt og skrevet meget om Caroline Wozniackis springerknæ før danskerens første opgave ved grand slam-turneringen US Open.

Men tirsdag var det tennisevnerne, der fik lov at komme til orde, da danskeren uden problemer spillede sig videre til anden runde i turneringen ved at besejre Jamie Loeb 6-2, 6-0.

Caroline Wozniacki nåede finalen i fjor, og turneringens fjerdeseede dansker var da heller aldrig i problemer mod Jamie Loeb.

Kunne ikke true

Den 20-årige amerikaner er aktuelt placeret som nummer 413 i verden, og hun fik sin plads i US Open på et wild card og kunne slet ikke true danskeren.

Wozniacki servede sikkert fra start og bragte sig planmæssigt foran 4-1 i første sæt, efter at hun brød Loebs serveparti til 3-1 og holdt sin egen serv efterfølgende. Kun to dobbeltfejl af danskeren kunne tage toppen af begejstringen.

Knæproblemerne hos Wozniacki, så man ikke meget til i kampen, og danskeren spillede da også kun med et mindre støttebind foran på venstre knæ, som er overbelastet i øjeblikket.

Godt fra start

Diagnosen er et såkaldt springerknæ, men verdens nummer fem virkede ikke hæmmet, selv om Jamie Loeb holdt sin serv og reducerede til 4-2 i et parti, hvor Caroline Wozniacki ikke fik lov at diktere spillet fra midten.

I det efterfølgende parti kom Wozniacki godt fra start og bragte sig foran 30-0, men Loeb bed fra sig, og danskeren måtte lukke partiet med et servees.

Herefter lavede Loeb sin uprovokerede fejl nummer 15 i kampen, hvilket bragte danskeren foran 30-15 i Loebs efterfølgende serveparti, og selv om Loeb leverede flotte momenter indimellem, var fejlraten for høj, og Caroline Wozniacki brød igen og vandt første sæt 6-2 sikkert.

Et stilrent lob

Ligeså sikkert lagde danskeren fra land i andet sæt, hvor hun diskede op med sit fjerde servees i sættets første parti og bragte sig foran 1-0.

Wozniacki spillede flot og diskede blandt andet op med et stilrent baghåndslob og styrede begivenhederne fra baglinjen. Loebs serv blev atter brudt, og Wozniacki fortsatte med at kontrollere kampen totalt.

Hun gav ingen seriøse åbninger til Loeb og holdt sin serv og bragte sig foran 3-0 med offensiv tennis fra danskeren.

Et ungt talent

Loeb viste dog momentvist prøver på et ungt tennistalent, men ved stillingen 40-40 og bagud 0-3 var overmagten ganske enkelt for stor. Loeb sendte bolden i nettet på en dobbeltfejl, og Caroline Wozniacki pressede amerikaneren rundt på banen og brød igen Loebs serveparti til 4-0-føring.

Det næste serveparti blev vundet rent, og danskeren brød atter Loeb og vandt andet sæt rent 6-0 og dermed kampen. Loeb bed dog igen fra sig i forsøget på at undgå sætcifrene, men fejl på afgørende tidspunkter var igen afgørende for amerikaneren.

I anden runde skal Caroline Wozniacki møde vinderen af opgøret mellem amerikanske Christina McHale (59) og tjekken Petra Cetkovska (149).

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...