Wozniacki tabte drama

Danskeren er nok engang tidligt ude af Wimbledon

Caroline Wozniacki måtte se sig slået af Ekaterina Makarova i tre sæt. Foto: Daniel Leal-olivas/Ritzau Scanpix

Caroline Wozniacki måtte se sig slået af Ekaterina Makarova i tre sæt. Foto: Daniel Leal-olivas/Ritzau Scanpix

TENNIS:Caroline Wozniacki er ude af Wimbledon allerede efter anden runde.

Onsdag måtte hun se sig slået af russeren Ekaterina Makarova, der vandt med cifrene 6-4, 1-6, 7-5.

Danskeren var bagud 1-5 i afgørende sæt, men overlevede fire matchbolde og kæmpede sig tilbage på 5-5, inden hun så alligevel tabte i dramaet.

Dermed bliver det heller ikke i denne omgang, at Wozniacki for første gang når længere end ottendedelsfinalen, som seks gange tidligere har været endestationen for hende i London.

Makarova, der rangerer som nummer 35 i verden, havde succes med at praktisere sin aggressive, flade spillestil, og Wozniacki formåede ikke tage nok initiativ i første og tredje sæt.

Wozniacki blev brudt allerede i det første parti. Faktisk tabte danskeren otte af de første ni bolde, inden hun fik bedre styr på sin serv og reducerede til 1-2.

Makarova var dog ovenpå og tog de næste tre partier, det lignede en afgørelse på sættet.

Men Wozniacki forsøgte at slide sig tilbage og reducerede fra 1-5 til 4-5, men så lykkedes det for Makarova at serve sættet hjem på den anden sætbold.

Danskeren fik en bedre start på andet sæt. Hun holdt serv til 1-0 og brød så til 2-0 ved at presse russeren til at forcere spillet og begå flere fejl.

I fortsættelsen blev russerens fejl blot flere og mere uprovokerede, og snart lød føringen 4-0. Med et klinisk, rent serveparti tvang Wozniacki kampen ud i et afgørende sæt efter 6-1.

Makarova kom efter toiletbesøg ud som en bedre udgave til tredje sæt. Hun servede sig på 1-0 og spillede sig derefter til to breakbolde, som danskeren dog afværgede med et par hårde server, der slikkede linjerne.

Det var dog en stakket frist. Makarova havde igen tiltvunget sig overtaget og brød til både 3-1 og 5-1.

Wozniacki brød til 2-5, men Makarova havde en ny chance for at serve kampen hjem ved 5-3. Hun kom foran 40-0, men formøblede tre matchbolde i træk. Wozniacki afværgede endda endnu én, inden hun brød til 4-5.

Derefter bragte danskeren balance til 5-5 med et rent parti. Men den store comebacksejr udeblev. Makarova holdt serv til 6-5 efter et langt parti og spillede sig derefter til yderligere tre matchbolde i Wozniackis serv.

Russeren udnyttede den anden og altså sjette matchbold i alt og kunne strække armene i vejret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.