WWF går til EU for at få stoppet omstridt vildsvinehegn

Miljøstyrelsens argumenter i sagen om et vildsvinehegn er tidligere blevet underkendt af EU, siger professor.

Regeringen har med støtte fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet besluttet af afsætte op mod 80 millioner kroner på et vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse. Foto: Dieter Nagl/Arkiv/Ritzau Scanpix

Regeringen har med støtte fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet besluttet af afsætte op mod 80 millioner kroner på et vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse. Foto: Dieter Nagl/Arkiv/Ritzau Scanpix

Det vildsvinehegn, som regeringen i starten af næste år vil rejse langs den dansk-tyske grænse, er et politisk bestillingsarbejde, der hviler på et meget spinkelt og utilstrækkeligt fagligt grundlag.

Sådan lyder kritikken fra WWF Verdensnaturfonden, der nu går til EU-Kommissionen for at få stoppet projektet med at rejse et hegn, der skal forhindre vildsvin i at vandre fra Tyskland og ind i Danmark.

Det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Det er regeringen, der sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har besluttet at bruge cirka 80 millioner kroner på at rejse vildsvinehegnet.

Hegnet bliver knap 68 kilometer langt og 1,5 meter højt.

Det skal forhindre vildsvin fra Tyskland i at smitte danske svin med afrikansk svinepest. Men ifølge biolog Thor Hjarsen fra WWF har de danske miljømyndigheder lavet et "useriøst og klart politisk bestillingsarbejde".

Det siger han til avisen.

- (...) I screeningen citerer man kun Naturstyrelsens egne fagfolk og egne rapporter og har ingen henvisninger til international videnskabelig litteratur. Det er useriøst og viser, at der er tale om et politisk bestillingsarbejde.

Professor Peter Pagh, der er en af landets førende eksperter i miljøret, mener, at det er problematisk, at Miljøstyrelsen på det givne grundlag har givet tilladelse til at rejse vildsvinehegnet.

- Alle de argumenter, man kommer med, er tidligere blevet underkendt af EU-Domstolen. Derfor er jeg enig med WWF i, at man på den baggrund ikke kan give tilladelse, siger han til Jyllands-Posten.

Miljøstyrelsens vicedirektør, Lars Møller Christiansen, afviser kritikken. Han siger til avisen, at der er foretaget et "meget grundigt arbejde med udarbejdelse til tilladelsen":

- Tilladelsen hviler efter styrelsens opfattelse på et solidt fagligt grundlag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.