X Factor-Pernille: Vægten var min fjende

Lykken er at være tynd. Det troede Pernille Nordtorp, da hun som 16-årig udviklede en alvorlig spiseforstyrrelse.

Hun synger som en drøm og ser blændende godt ud i alt fra cocktailkjoler til hiphop-kasketter. Selvtilliden virker umiddelbart også til at sidde solidt plantet hos Pernille Nordtorp, der fredag skal synge i semifinalen i X Factor.

Men sådan har livet ikke altid set ud for den 27-årige X Factor-solist. For 11 år siden mistede Pernille Nordtorp sin storebror. Det blev starten på et strengt trænings- og kostregime, der skulle ende i en alvorlig spiseforstyrrelse.

- Jeg havde alle de her følelser, jeg ikke kunne kontrollere. Men noget, jeg til gengæld kunne kontrollere, var min vægt, fortæller Pernille Nordtorp og fortsætter:

- Jeg blev tyndere og tyndere. Men uanset, hvordan jeg så ud, når jeg kiggede i spejlet, så ændrede min selvfølelse sig ikke. For det var jo indeni, jeg havde ondt, betror hun til Newspaq.

En dag fandt Pernille Nordtorp ud af, at hun med hjælp fra et par fingre i halsen kunne tvinge sig selv til kaste sin mad op. Et yderligere kontrolboost for den dengang 16-årige teenager, der hurtigt udviklede en bulimi-lignende spiseforstyrrelse.

- Det tog bare overhånd. Alt kom lige pludselig til at handle om, hvordan jeg så ud, og hvad jeg vejede. Samtidig havde al den hårde træning gjort, at jeg pludselig var på vej væk fra et piget look. Men det var altså ikke fordi, jeg gerne ville ligne en mand, forsikrer hun.

Det var veninderne, der først slog alarm. De kontaktede Pernille Nordtorps forældre, der besluttede at sætte den unge pige under overvågning. Fra den dag af fik Pernille Nordtorp ikke længere lov til at gå på toilettet alene, når hun havde spist.

- Det var rigtig svært at komme ud af. Men samtidig kunne jeg godt gennemskue, at det faktisk slet ikke handlede om min vægt, men at det i virkeligheden var en reaktion på nogle helt andre ting, fortæller hun.

Det var på det tidspunkt, at Pernille Nordtorp opdagede musikken. Her var endelig en kanal, hvorigennem den unge pige kunne begynde at udtrykke noget af alt det, hun havde gemt væk indeni.

- Jeg svælgede i sorgen, men det havde jeg også behov for. Jeg skulle bare ud med det. Endelig begyndte jeg at arbejde med de ting, der faktisk betyder noget: Det indre og ikke bare overfladen, fortæller hun.

- Så nu er jeg gået helt i den anden retning. Jeg har stadig min forfængelighed. Jeg vil gerne se ordentlig ud på scenen. Men samtidig har jeg det sådan: "Fuck det, jeg spiser et stykke chokolade, når jeg vil", siger hun.

Savnet efter broren sidder stadig dybt i Pernille Nordtorp, som også stadigvæk har dage, hvor hun er trist og har svært ved at overskue livet.

- Men så har jeg den her ild indeni, der siger: "Jeg skal vise dem, skal jeg!" Jeg er ikke færdig endnu. It's not how you start, it's how you finish, konkluderer hun.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.