Skagen

Xander giver gratis gågade-koncerter

Handelstandsforeningerne byder 30. marts på tre popkoncerter

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Xander - her sammen med sin mor Anne Linnet - giver 30. marts tre gratis gågade-koncerter. PR-foto: Mikkel Russell

SÆBY/FREDERIKSHAVN/SKAGEN:Sangeren Xander - søn af Anne Linnet og kendt som dommer i TV 2-programmet Voice - kommer til Vendsyssel i forbindelse med påsken.

Og der er med ”hele tre ting på én gang” nærmest tale om et musikalsk kinder-æg.

Xander giver nemlig påskelørdag gratis koncert i gågaderne i både Sæby, Frederikshavn og Skagen.

Det er de tre handelsstandsforeninger, der - sammen med Arena Nord og NORDJYSKE Medier - for tredje år i træk står bag et fælles-arrangement.

- Det her samarbejde har været en kæmpestor succes, og det er kommet for at blive, fortæller Hans Ole Kalhøj, der er formand for Sæby Handelsstandsforening.

- Nok er vi (i handelsstandsforeningerne, red.) konkurrenter til daglig, men vi har en fælles interesse i at trække turister til.

Sidste år var det Rasmus Nøhr, der spillede og sang i de tre byer, og den begivenhed tænker Hans Ole Kalhøj tilbage på med glæde.

- Påskelørdag er jo en stor handelsdag, men jeg tror ikke, at jeg nogensinde - så tidligt på sæsonen - har set torvet i Sæby så smækfyldt med mennesker. Det var helt unikt.

Også i Frederikshavn og Skagen var der stor søgning til koncerterne.

- De her arrangementer er jo noget, der kan mærkes i butikkerne. Det er derfor, at vi gør det, og det kan vi jo ligeså godt sige, fastslår Hans Ole Kalhøj.

Samarbejde kan udbygges

De tre handelstandsforeninger har faktisk haft så gode erfaringer med påske-samarbejdet, at der lige nu spekuleres i at udbygge det.

- Det giver fantastisk god mening, at vi arbejder sammen. Og planen er faktisk, at vi skal prøve at blive enige om tre-fire arrangementer i løbet af året, forklarer Hans Ole Kalhøj.

- Det ville være noget helt nyt, og det kunne jo eksempelvis være noget med, at vi laver et tema langs Vendsyssels østkyst i forbindelse med efterårsferien og vinterferien.

Xander med mere

I første omgang er det dog koncerterne med Xander, det gælder.

- Hver enkelt by ville ikke have mulighed for at løfte sådan et navn alene, så derfor er det oplagt, at vi samler os, siger Hans Ole Kalhøj.

Den populære sanger optræder i Sæby klokken 11.00, i Frederikshavn klokken 12.30 og slutter så af klokken 14.30 i Skagen.

Xanders har blandt andet hittet med sangene ”Det Burde Ikk’ Være Sådan Her” og ”Os To Og Mine Lagner”. Det er også blevet bemærket hjemme hos familien Kalhøj.

- Jeg har to piger, som ser et stort lys i ham, griner Hans Ole Kalhøj.

- Den unge generation er fuldstændig skudt i ham, men jeg tror også, at det er mange voksne mennesker, der kender ham, efter at han har været med i Voice på TV 2. Så jeg tror, at han er godt valgt.

Udover koncerten med Xander så kommer der også til at foregå en masse andre ting i hver af de tre byer. Det endelige program er dog endnu ikke fastlagt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.