Y’s Men’s julekalender hjælper børn i Grønland

De fire unge FDF’er på billedet er, Jeppe, Emma, Maria og Karl. Privatfoto.
14. november 2016 08:00

Medlemmer af FDF og Sæby Y´s Men´s Club er nu på gaden med årets Y´s Men julekalender.

Den festlige julekalender med hyggelige karikaturtegninger af kendte ansigter i folketinget og kongehuset, har gode gevinster bag lågerne. Der er gavekort på 200,00 kr. og tre gevinster på 5000,00 kr. og fem gevinster på 3.000,00 kr.

FDF får gevinst hver gang de sælger en julekalender. Efter aftale med Sæby Y´s Men´s Club får FDF Sæby nemlig 17 kr. for hver solgt kalender, som koster 35 kr.

Det resterende overskud går til almennyttige formål og støtte til socialt dårlige stillede i samfundet. Samtidig ydes støtte til KFUM og KFUK og uniformerede korps, Folkekirkens Nødhjælp, samt støtte til U-landsprojekter.

I 2016 gav Blå Kors Danmark, Blå Kors Grønland og Y’s Men Region Danmark hinanden håndslag på at hjælpe børn i Grønland, som vokser op i familier med alkoholmisbrug.

Willy Farsinsen, som er medlem i Sæby Y´s Men´s Club, der i sommers sammen med tre andre håndværkere udførte frivilligt arbejde på Grønland fortæller:

- Årets regionsprojekt, støttet af danske Y´s Men´s klubber beløb sig til 1,7 million kroner. Dette beløb blev doneret til Blå Kors Grønland til hjælp for at opstarte væresteder for børn og unge, som kommer fra hjem med store alkoholproblemer. Til dette projekt er der ansat en konsulent, som skal være igangsætter og skaffe frivillige hjælpere til disse væresteder.

Renoverer huse

Sideløbende blev der søgt fondsmidler til at renovere bygninger til formålet. Til denne opgave donerede Ole Kirk-fonden 1,6 million kroner. Af disse midler kunne der sættes gang i renoveringer af huse til formålet i fem byer på Vestkysten: Paamiut, Maniitsoq, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat, samt et beløb til et kommende projekt i Nuuk.

- Til at udføre renoveringsopgaverne i disse byer søgte Y´s Men Danmark håndværkere fra hele landet. Til opgaven skulle der bruges 14 håndværkere, og jeg var blandt de heldige, fortæller Willy Farsinsen. Jeg kom sammen med tre andre Y´s Men på opgaven med at renovere huset i Paamiut. Vi skulle skifte vinduer og facadebeklædning, samt male huset. Det foregik fra 19. til 30. juli.

Willy Farsinsen oplevede under sit ophold, at behovet for disse væresteder er stort.

- At tage del i en sådan opgave var for mig en stor glæde. Jeg håber og tror, at projektet vil komme mange børn og unge til gavn, slutter Willy Farsinsen.

Sæby Y´s Men´s Club siger tak til alle, der køber årets julekalender.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...